Sok budapesti várt erre - hiánypótló döntés született az Astoriáról

Startlap - Startlap
Új gyalogos-átkelőhely épül az Astoriánál, ezzel a főváros egy régi, több mint 60 éves adósságát törleszti - közölte a BKK. Forgalmirend-változásra felkészülni!

A közösségi költségvetésből új zebra épül az Astoriánál, hogy a Rákóczi úton is gyorsan, akadálymentesen, több száz méteres kerülő nélkül lehessen átkelni a Múzeum körút és a Károly körút között – olvasható a BKK Facebook-bejegyzésében.

Az Astoria kereszteződése 1966-ban a Fortepan fotóján
Az Astoria kereszteződése a Fortepan fotóján (Fotó: Főmterv/Fortepan/Domonkos Endre – 1966/

Forgalmirend-változás lép életbe

Mint írják,az építési munkák – a zebra felfestése mellett jelzőlámpák telepítése, akadálymentesítés, új középsziget építése a Rákóczi úton – várhatóan 4-8 hétig tartanak. Addig is az autóval közlekedők türelmét kérik, nekik szakaszosan sávelhúzásra, -lezárásra kell számítaniuk. Irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz, de BKK arra hívja fel a figyelmet, hogy az autósok a beruházás idején az alternatív útvonalakat használják.

Az új gyalogátkelőhely, ahogy többek között a Blahán, a Nyugatinál, a Boráros téren, az Orczy úton, vagy a Szentkirályi és a Kazinczy utca között egyszerre szolgálja majd a nehezebben közlekedő idősek haladását, illetve a babakocsival közlekedők és a kerekesszéket használók biztonságos átkelését – fogalmaznak a közleményben. 
 
A főváros ezzel egy régi, több mint 60 éves adósságát törleszti – írják.

A beruházás révén

  • jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely létesül a Rákóczi úton a Múzeum körút és a Károly körút járdáit összekötve;
  • süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti az akadálymentes és biztonságos közlekedést;
  • a Rákóczi úton új középsziget épül;
  • a zavartalan közlekedés biztosításáért a Blaha Lujza tér irányú buszmegálló a jelenlegi helyénél előrébb kerül.

A közleményben emlékeztetnek rá, hogy a régóta várt projekt megvalósításához az is szükséges volt, hogy az M3 metróvonal felújításához kapcsolódó autóbuszos pótlás véget érjen, és helyreálljon a korábbi forgalmi rend.

Ez is érdekelhet

képcím

Csökken a Budapest-bérlet ára

képcím

Marad a Budapest-bérlet, a vármegyebérletet pedig elfogadja a BKK

képcím

Marad a Budapest-bérlet, a BKK elfogadja a vármegyebérletet...