116 település maradhat szemétszállítás nélkül

Startlap - Startlap
Gödöllő környékén nincs pénz a járművek karbantartására, így rövidesen nem tudják elszállítani a szelektív hulladékot.

Forráshiány miatt 2012 óta elmaradnak a kötelező járműkarbantartások az Észak-Kelet Pest és Nórgád megye hulladékának elszállításáért felelős cégnél, így rövidesen problémás lehet az is, hogy egyáltalán forgalomba álljanak a Zöld Híd B.I.G.G. Kft. járművei – írja a Napi.hu.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere pénteken élő adásban jelentkezett be Facebookon, s ott jelezte a lakosságnak a fenn álló problémát, amely összesen 116 települést és 360 ezer embert érint. Ezt a körzetet a cég 52 járművel látta el, amelyek már olyan rossz állapotúak, hogy emiatt a legutóbbi lomtalanítás is elmaradt. Környezetvédelmi és közegészségügyi szempontból a  vegyes hulladékszállítást helyezik előtérbe, s ha továbbra sem kapnak forrást a járművek megjavítására, akkor a következő körben a szelektív szemetet sem tudják már elszállítani.

A Napi.hu értesülései szerint a forráshiány oka egyébként az, hogy a lakosság által befizetett szemétdíjak átkerültek az önkormányzatoktól az állam kezébe, ahonnan már csak a töredékét osztják vissza a szemétszállító cégeknek. Ez a Zöld Híd esetében évi 130 milliós hiányt okoz.

Ez is érdekelhet

képcím

Airsoft pisztollyal lőttek Budapesten kukásokra

képcím

La Repubblica: Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon...

képcím

Lefújták a légi parádét, a tűzijáték sorsa még kérdéses