10 tény, amit nem tudtál Mariah Carey-ről

Startlap - Startlap
Ma 48 éves az énekesnő.

Mariah Carey ötszörös Grammy-díjas amerikai pop- és R&B-énekesnő, az 1990-es és 2000-es évek egyik legsikeresebb előadója. 1970. március 27-én született Huntingtonban. Először 1990-ben jelent meg albuma és a történelem során elsőként vele fordult elő, hogy öt kislemeze mind vezette a Billboard Hot 100 slágerlistát, de többi dalával is nagy sikert ért el.

10 tény, amit nem nem tudtál Mariah Carey-ről:

  1. Egy musicalben elhangzó, a They Call the Wind Marian után kapta keresztnevét.
  2. Mirage (Délibáb) volt a beceneve a középiskolában, azért, mert olyan sokat lógott. Iskolai tanácsadója azt mondta róla, hogy felesleges is iskolába járnia, mert úgyis rocksztár lesz belőle.
  3. Mielőtt befutott, pincérnőként dolgozott és kozmetikusnak tanult.
  4. Öt oktávnyi hangterjedelme van.
  5. A Boyz II Men-nel közösen írt One Sweet Day című száma összesen tizenhat hétig vezette a Billboard 100-as listáját, így ez a történelem leghosszabb ideig első helyen álló dala.
  6. Rajongóit, barátait és szeretteit is báránykáknak hívja.
  7. 2001-ben két hetet töltött egy elmegyógyintézetben, fizikailag és érzelmileg is összeomlott, állítólag kimerültség miatt.
  8. A Glitter című, csúfosan elbukott filmjének soundtrackje pont 2001. szeptember 11-én jelent meg, valószínűleg a dátum is hozzájárult a gyér érdeklődéshez.
  9. Megvette Marilyn Monroe fehér zongoráját, az aukción 600 ezer dollárt – mai árfolyamon kb. 135 millió forintot – fizetett érte.
  10. A Gillette 2006-os, “Egy Istennő lábai” kampányának arca volt, és ezek után egymillió dolláros biztosítást kötött lábaira.

Forrás: Wikipedia, Buzzfeed

Címlapfotó: Jon Kopaloff/FilmMagic

 

Ez is érdekelhet

képcím

Kálmán Olga lesz a DK frakciószóvivője

képcím

Üzent a budapesti ukrán nagykövet Orbánnak: "Ti lesztek a...

képcím

Malek Miklós megtörte a csendet: szereti a feleségét, mégis...