1 óra alatt a Föld körül

Startlap - Startlap
Az elképesztő terv akár már 10 év múlva is megvalósulhat.

Elon Musk szerdán jelentette be, hogy a jövőben szeretné kombinálni két személyszállítással kapcsolatos projektjét, a SpaceX Big Falcon rakétáját és a Boring Company földalatti gyorsvasútját – írja a futurism.com. A két transzportjármű összekapcsolódásával elérhető lenne a világ bármely pontjának megközelítése egy órás utazással.

Gwynne Shotwell, a SpaceX operációs igazgatója a közelmúltban elmondta, készítettek egy új tervet a rakétához, ami alkalmassá tenné azt a Földön belüli utaztatásra is. Shotwell szerint a BFR (Big Falcon Rocket) 100 férőhelyes lenne és napi egy tucat utazást lehetne vele lebonyolítani. A New York–Shanghai út átszámítva nagyjából 500 ezer forintba kerülne.

„Ez egyértelműen bekövetkezik” – mondta Gwynne Shotwell, aki szerint 10 év kell ahhoz, hogy a projekt megvalósuljon.

Elon Musk Twitteren írta meg, hogy a földalatti gyorsvasút nagy szerepet játszhat abban, hogy az embereket minél gyorsabban a rakétakilövő állomásra szállítsa. A BFR a Föld egyik feléről a másikra 30-40 perc alatt vinné az embereket, és további 15 perces út lenne, amíg a földalatti vasút a kilövőállomáshoz érne.

Ez is érdekelhet

képcím

252 ezer forint kaphat egy átlagnyugdíjas novemberben

képcím

Horváth Tamás könnyekig hatódott 86 évesre öregített...

képcím

Szinetár Dóra elsírta magát, amikor 84 évesen megpillantotta 64...