Otthon 2021. július 20.

A legjobb társasjátékok a strandra

Balázs Otthon 2021. július 20.
Van élet a generációk számára unalomig ismert, retró ki nevet a végénen túl is, most bemutatunk nektek néhány mostani, strandkompatibilis játékot.

A társasozásról az ember azt hinné, hogy mára már visszavonhatatlanul elmozdult abba az irányba, hogy teljesen esélytelen vele próbálkozni egy 1×2 méteres asztal hiányában a rengeteg kis kütyü, meg kártya, illetve az óriási játéktábla miatt. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy egy rendesebb társasjáték esetében teljesen normális az órákig, de van hogy akár egy fél napig is tartó játszma. Ez a trendeket tekintve még tűnhet is igaznak, ugyanakkor a kerti partyk, illetve a strandok kedvelőinek sem kell elszontyolodniuk, hiszen bőven találunk olyan játékokat, amik nem olyan régiek, hogy már kölyökkorunkban is szénné vertük benne a nagypapit és egyben élvezetesek, valamint kellőképpen pörgősek is ahhoz, hogy ne kelljen miattuk órákon át aszalódnunk a napon.

A csemperakó (2-4 játékos)

Azul társasjáték

Ára: 13 710 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Az Azul egy méltán népszerű, kis helyigényű társasjáték, amiben csempéket kell a megfelelő helyekre lepakolnotok. Ez így elsőre nem hangzik túl izgalmasan, ugye? Nos, az azulejo egy jellegzetes, mór eredetű csempefajta, ami az Ibériai-félszigeten, de különösen a portugáloknál a mai napig nagy népszerűségnek örvend és a játék lényege mindössze annyi, hogy a különféle színű csempéket színenként sorba rendezzük, lehetőleg ügyesebben, gyorsabban és kevesebb veszteséggel, mint az ellenfelünk.

Pörgős játék, tehát egy meccs ritkán tart tovább 30-45 percnél, de ha úgy jön ki a lépés, akár 20 perc alatt is lezavarható.

Különösen menő abból a szempontból, hogy a szabályrendszere semennyire se bonyolult, nagyjából néhány perc alatt megérthető.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretik az egyszerű szabályokkal játszható izgalmas és pörgős stratégiai játékokat.

A túlvilági boldogság reménye (2-4 játékos)

Gloom kártyajáték

Ára: 9 490 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A Gloom egy nagyon furcsa és sötét játék, amivel mégis remekül el lehet ütni az időt. A kártyajáték abból a viktoriánus alapfelfogásból indul ki, miszerint minél több szenvedésben van része az ember életének, annál boldogabb lesz a túlvilágon.

Innentől kezdve a cél egyértelmű, minden játékos egy családot irányít és az a feladata, hogy minél jobban megnyomorítsa a saját családját, miközben a többi játékosét a lehető legnagyobb boldogságban tartsa.

A játék végén a magát legrosszabbul érző család játékosa a győztes.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nem szeretik a happy endeket.

Vadnyugati gombfoci (2-10 játékos)

Vigyázat vadnyugat!

Ára: 8 990 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A gombfoci játéktechnikáját és a vadnyugat életérzését ötvözi a „Vigyázat vadnyugat!” játék. A szabályrendszere nem is lehetne egyszerűbb, van két csapat egyenként öt cowboy-jal, akik egy klasszikus vadnyugati leszámolás keretében igyekeznek végezni az ellentábor tagjaival.

A játékmenet úgy néz ki, hogy egy cowboy két cselekedet közül választhat egyet, mozoghat, vagy lőhet. A lövöldözés úgy néz ki, hogy a lövedéket a játékosnak kell úgy elpöckölnie, hogy eltaláljon vele egy ellenséges karaktert.

A tereptárgyak nehezítik és egyben könnyíthetik is a játékot, mivel az épületekbe például be lehet menni, ahol menő cuccokat szerezhetünk magunknak, mint például egy winchester puska, amivel lényegesen könnyebben tudunk célozni.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akiknek bejön a vadnyugat és a gombfoci.

Az új sakk (2 játékos)

Tak társasjáték

Ára: Kb. 15 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A Tak egy fantasyregény lapjain született meg annak idején (ebből a szermpontból egy kicsit olyasmi, mint a Vaják univerzumból önálló életre kelt Gwent története), Patrick Rothfuss királygyilkos krónikáiban játszák ezt a játékot a kocsmában és kellőképpen hangulatosnak tűnt egy játéktervező számára ahhoz, hogy a való életben is megcsinálja. A Tak egy sakkszerű játék némi háromdimenziós beütéssel. A nehézségi fokozatokat a tábla választott nagysága jelenti és a cél mindössze annyi, hogy a figuráinkkal összekössük a tábla két végét.

Az ellenfél azonban ráteheti a maga figuráját a miénkre és a figuraoszlopot az a játékos irányítja, akihez a legfelső játékelem tartozik.

Persze emellett van még lehetőség falak emelésére, hogy megnehezítsük ezzel az ellenfél dolgát, de a falak ledöntésére is van mód. Magyarán egy relatív egyszerű szabályrendszerű, pörgős, de a stratégia mélyebb regisztereiben is működő játékról van itt szó, amivel korlátlan mennyiségű időt el lehet ütni.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik unják már a sakk-dáma-malom szentháromságot.

A kisgyerekes játék (2-4 játékos)

Egged On

Ára: Kb. 10 000 Ft

Hirdetés

 

Az Egged On egy pörgős, vicces és semennyire sem bonyolult játék, ami tökéletes arra, hogy egy felhőtlen délelőttöt eltöltsünk kiskorú utódainkkal. Van tíz darab műanyag tojás, ezek egy részét fel kell tölteni vízzel, a többit meg úgy hagyni, ahogy találtuk. Van egy pörgettyű, ami kiadja, hogy mit kell tennünk a körünkben.

Ez három dolog lehet, vagy szét kell nyomnunk egy tojást a fejünkön, vagy kettőt, vagy pedig egy másik játékos fején kell ugyanezt tennünk.

Akinek vizes tojás jutott, az kiesik. Szóval nem ez lesz az a játék, ami fejleszti porontyaink kognitív képességeit, ugyanakkor a strandra tökéletes időtöltés lehet.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nem akarnak mindig, mindent túlgondolni és kaphatók egy kis ökörködésre a kölykökkel.

Keresés az oldalon