Mutatjuk a magát öntöző, okos virágcserepet

Turi Dániel
A növények ápolása, életben tartása gyakran nem egyszerű feladat, de ezzel, az automata, saját magát öntöző cseréppel még a kezdőknek is gyerekjáték lehet a házi dzsungel megteremtése!

Kétségtelen, hogy a lakásban tartott növények népszerűsége talán soha nem látott magasságokat ért el az elmúlt években és ma már tucatnyi különböző eszköz áll rendelkezésre ahhoz, hogy a lehető legkörültekintőbben és legmegfelelőbben legyünk képeseken  gondoskodni az otthoni növényeinkről. Azonban minden jó szándék ellenére, a mindennapok rohanásában, gyakran előfordul, hogy elfelejtjük meglocsolni, vagy éppen túlöntözzük őket. Szerencsére erre is van megoldás, legalábbis a  Wet Pot Systems okoscserepeivel a cég ígéretei szerint ez nem fordulhat elő – írja a Gadgetflow.

 

Kisebb és nagyobb növényeknek is megfelelő az okoscserép
Fotó: wetpotsystems.com

Egy jól megválasztott növény képes feldobni az életterünket, dísze lehet a lakásunknak, miközben valamennyit vissza is csempész a természet szépségéből a mindennapokba. A home office elterjedésével és a koronavírus következményeinek köszönhetően az otthoni növénytermesztés, kertészkedés soha nem látott népszerűségnek örvend, így a piacon is egyre több termék kapható, ami megkönnyíti mindezt. Ilyen a Wet Pot Systems úgynevezett okoscserepe is, ami gyakorlatilag teljes egészében leveszi a terhet a kezdő kertészek válláról. A cég terméke egyébként valóban pofonegyszerűen működik: a kiválasztott növényt egyszerűen csak el kell ültetni egy cserépbe, amit aztán bele kell helyezni egy üvegből készült cilinderalakú tartóba, amit feltöltünk vízzel, a többit pedig elég a természetre bízni. A Wet Pot Systems, ami egyébként egy svéd családi vállalkozás, összes terméke teljesen újrahasznosított anyagokból készült és nem tartalmaznak semmiféle hozzáadott vegyi anyagot sem, így

nyugodt szívvel lehet a cserepekbe fogyasztásra alkalmas növényeket, zöldségeket és gyümölcsöket is ültetni. 

A gyakorlatilag teljesen önellátó cserepeket különböző méretben, bizonyos esetekben tartókkal, polcokkal együtt is lehet rendelni.

A cég weboldalán a legolcsóbb, az úgynevezett XS-es, nyolc centis átmérőjű cserép már harmincöt euróért, vagyis jelenlegi árfolyamon tizenötezer forintért a miénk lehet. A legnagyobb megvásárolható cserépért, ami húsz centis átmérővel rendelkezik, 150 dollárt, vagyis kicsivel több, mint hatvanezer forintot kell fizetni. A cserepek megvásárolhatók az „üvegcilinderrel” együtt, de külön-külön is kaphatók. Azok pedig, akik komolyan gondolják az otthoni növénytermesztést, akár többféle csomag közül is választhatnak.

Wet Pot Systems okoscserép

A legnagyobb cserép átmérője húsz, a legkisebbé nyolc centi.

Hirdetés