Kütyü 2019. július 29.

Milyen tokot válasszunk az iPadünkhöz?

Marci Kütyü 2019. július 29.
Az alábbiakban áttekintünk néhány variációt és felvázolunk pár szempontot, amelyeken érdemes elgondolkodni, mielőtt vásárolni kezdenénk.

Az, hogy a különböző műszaki okoskütyüinket érdemesebb tokban tartani, mint nem, szinte axióma, ám nem mindegy, hogy milyet választunk magunknak.

Nem árt olyan dolgokat figyelembe venni, hogy például mire használjuk az eszközt, munkára, vagy kikapcsolódásra?

Milyen környezetben forgunk vele, ott mekkora a kockázata mondjuk annak, hogy egyszer csak nekicsapódik valaminek, esetleg víz, vagy homok éri, vagy az egyéb módon megsérül.

Nyilván akkor is egészen más szempontok alapján érdemes nekiállni a válogatásnak, ha nincs egyéb célunk a tokkal, mint hogy legyen valami, amibe bele tudjuk tenni az iPadet és az se baj, ha kinéz közben valahogy.

További lényeges kérdés, hogy kinek szánjuk? Mert nyilván más dizájnú terméket veszünk a nagymamának, mint a hat éves Benőkének.

Munkához

Apple iPad Pro 10.5 gyári billentyűzetes tok

Kompatibilis márka: Apple; Kompatibilis készülék típus: iPad Pro 10.5; Szín: Fekete; Felület: Matt; Kialakítás: Kitámasztható; Anyaga: Műanyag; Védettség: Nincs; Ára: 61 790 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert az Isten is munkához teremtette, gyakorlatilag egy ilyen tok birtokában simán eladhatjuk a laptopunkat, ha volt eddig, mivel a kompatibilis billentyűzet okán az iPadünk innentől kezdve eszményi munkaeszközként képes szolgálni minket.

Hátrányok

Határozott túlzás volna azt állítani, hogy olcsó és hát annyira komoly védelmet sem nyújt a kütyünknek, szóval otthoni, illetve irodai használatra javallott.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik az életük mellett a munkájukat is szívesebben végeznék az iPad Pro 10.5-ös készülékükön.

A dekoratív

Esr Apple iPad 9.7 tablet tok

Szín: Mintás; Kompatibilis márka: Apple; Kompatibilis készülék típus: iPad 9.7; Anyaga: Poliuretán; Védettség: Nincs; Kialakítás: Oldalra nyitható; Felület: Fényes; Ára: 5 790 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Na, ez a tok tipikus példája annak, amit fentebb is pedzegettünk, hogy kell valami, amibe beletehetjük az iPadünket és mellette még ki is néz valahogy. Persze az nem árt, ha valamennyire rajta vagyunk a western, vagy legalábbis a klasszikus déli/redneck flashen. Lényeges előnye, hogy mindezekért cserébe egyáltalán nem is drága.

Hátrányok

Nem tud többet annál, ami rá van írva, tehát, ez egy tok, extrák nélkül. Persze ez annyira nem minősül hátránynak, főleg, ha megnézzük mellé a termék árát is.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akiknek csak egy tokra van szükségük az iPad 9.7-es készülékükhöz.

A strapabíró

STNTAKS ütésálló iPad tok

Szín: Fekete; Kompatibilis márka: Apple; Kompatibilis készülék típus: iPad 9.7 2018/2017; Anyaga: Polikarbonát; Védettség: Háromrétegű, ütésálló; Kialakítás: Levehető tetejű + kitámasztható; Felület: Matt, Ára: Kb. 5 500 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ha kétbalkezesek vagyunk és mindent elejtünk, leverünk, vagy vakációzni indulunk, akkor ez a tok a tökéletes választás számunkra. A háromrétegű, ütésálló, polikarbonátból és szilikonból összerakott tok lényegében katonai szintű védelmet biztosít az iPadnek, szóval, ha tényleg minden kiesik a kezünkből, akkor emiatt a tok miatt nem kell majd félévente új készüléket vennünk.

Hátrányok

Ha fontos számunkra a tok kinézete és nem rajongunk tiszta szívből a Power kapitány és a jövő katonái című zs-kategóriás kanadai sci-fi tévésorozatért, akkor akár nevezhetnénk ezt a tokot rondának is.

Kiknek ajánljuk?

Ügyetleneknek és azoknak, akik szeretnek eseménydúsan nyaralni.

A bőr

Ztotop bőrtok

Szín: Választható; Kompatibilis márka: Apple; Kompatibilis készülék típus: iPad 9.7 2018/2017; Anyaga: Bőr; Védettség: Nincs; Kialakítás: Oldalról nyitható + kitámasztható; Ára: Kb. 5 500 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ha a klasszikus formák, és stílusok kedvelői közé tartozunk, akkor mindenképpen emellett a dizájn mellett érdemes letenni a voksunkat. A bőrkötés évszázadokon keresztül volt egyenértékű az elegancia fogalmával és ez ma sem feltétlenül van másképp, emellett még a pénztárcánkba sem kell nagyon mélyre nyúlni ahhoz, hogy megszerezzük.

Hátrányok    

Persze ha elkötelezett állatjogi aktivisták vagyunk, akkor nyilvánvalóan nem ez a legszerencsésebb választás, bár környezettudatosság szempontjából vélhetőleg jobban járunk egy ilyennel, mint a többi műanyag alapú cuccal.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akiket ma is lenyűgöz a bőrkötés visszafogott eleganciája.

A gyereknek

Surom tok gyerekeknek

Szín: Választható; Kompatibilis márka: Apple; Kompatibilis készülék típus: iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3; Anyaga: EVA; Védettség: Ütésálló; Kialakítás: Behelyezhető + kitámasztható; Ára: Kb. 4 500 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Onnantól kezdve, hogy létezik gyerekek számára gyártott széria is, ezek az iPad Mini névre hallgatnak, eléggé fontos, hogy megfelelő védelmet nyújtó tokról gondoskodhassunk csemeténk számára. A gyerekek pár kanyarral azért szertelenebbek is, mint a felnőttek, ezért maximálisan indokolt az ütésálló funkciója a toknak. Emellett a tok anyaga is jobban megfelel a környezetvédelmi elképzeléseknek.

Hátrányok

Azért meg kell küzdeni vele, mindenféle használati utasítás ellenére elég rendes kihívás beleoktrojálni a kütyüt a tokjába, viszont ha sikerül, onnantól kezdve nincs vele semmi gond.

Kiknek ajánljuk?

A kütyükre nyitott gyerekes szülőknek, és persze gyermekeknek.

Keresés az oldalon