Szépség 2019. május 03.

Milyen környezettudatos fogkefét válasszak?

bubba Szépség 2019. május 03.
A bambusz az új műanyag, legalábbis ennél a termékcsaládnál.

Korábbi cikkünkben a környezetbarát(abb) fültisztítókat vettük górcső alá, részben annak apropóján, hogy a műanyag daraboknak egy új uniós döntés értelmében 2021-ben búcsút inthetünk. A határozat ugyan a fogkeféket nem érinti, de reméljük, hogy a trend lassan a többször használatos műanyagok világát is átalakítja. 

Aki már lájkolt vagy rákattintott a Facebookon egy természetvédelmet érintő írásra, az biztosan találkozott már a Bamwoo reklámjával. A cég 20 fontért, azaz olyan 7600 forintért kínál 6 darab fogkefét, ami vegán előírásoknak is megfelel. A vállalat honlapja szerint amellett, hogy termékük és annak csomagolása is a lehető legkörnyezetbarátabb, minden fogkeféért cserébe még egy fát is ültetnek. Mindezek mellett pedig azt hirdetik magukról, hogy termékük fogmosásra is igen kiváló, ami azért nem utolsó szempont.

Természetesen nem csak egy cég mocorog a piacon, ahogyan az az Amazonon való keresgélésből is kiderül. 

QingJiu bambusz fogkefe

Kb. 400 forint/darab.

Hirdetés

 

Bambusz fogkefe

BPA-mentes, fa nyéllel. Kb. 3000 forint.

Hirdetés

 

A paletta a szó szoros értelmében is olyan színes, mint a szivárvány. A Fat Panda például 5 fogkefét biztosít 10 fontért, ami 3800 forint környékén mozog és vegán minősítéssel is bír a leírása alapján.

Fat Panda fogkefe

Kb. 4 ezer forint.

Hirdetés

A sörték sem a gonosz műanyagból vannak

Az itthon fellelhető darabokra is jellemző, hogy a bambusz nyél mellett a sörték BPA-mentes Nylonból készülnek. Ugyanakkor egy igen szembetűnő különbség van, hogy a hazaiak jellemzően szólóban kaphatók, ami ugye csomagolás szempontjából nem éppen a legfenntarthatóbb.

Mindenesetre az árak 1000 és 1400 forint között mozognak és a nagyobb láncok polcain is megtalálhatóak már.

Keresés az oldalon