2021 után ilyen fülpiszkálót használhatunk

bubba 2019. április 17. Egészség

Sok alternatívája van már a műanyag pálcikának.

Talán már mindenkihez eljutott a hír, hogy az unióban betiltják 2021-től az egyszerhasználatos műanyagokat, mint például az ilyen fülpiszkálókat.

Azokat a horrorsztorikat már ide se linkeljük, melyek arról szólnak, hogy milyen elképesztő mennyiségű műanyag szemetet nyomunk bele az óceánba, és hogy mennyi kerül bele ezekből a felesleges „civilizációs csecsebecsékből” az állatok gyomrába.

Az internet úgyis gondoskodik róla, hogy kapjuk a híreket. Ugyanakkor a piac szerencsére beelőzte a lassan őrlő brüsszeli mechanizmusokat, és már könnyen hozzájuthatunk a lebomló anyagokból készülő fülpiszkákhoz.

A bambusz inkább külföldön hódít

Alapvetően két típus közül választhatunk a piacon, az egyik esetben bambusszal helyettesítik a műanyagot, de hazánkban ez kevésbé elérhető.

Az Amazonon ugyanakkor nagy választékot találunk: az egyik legolcsóbb 6 x 100 darabos (műanyag zacskós) kiszerelésért 6 fontot, azaz körülbelül 2200 forintnyi fontot kell fizetnünk, de 7,69 fontért, ami 2850 forint alatt van, már 900 darabot kapunk és papír csomagolást, tehát érdemes körbenézni.

Azoknak, akik még komolyabban veszik az odafigyelést, már vegán minősítéssel is lehet ilyen terméket vásárolniuk, de természetesen itt már jobban a zsebbe kell nyúlni, egy 200 darabos csomagért 5 fontot, azaz körülbelül 1850 forintot kell kicsengetni.

DreamEco csomag

Vegán. Kb. 1850 Ft.

Hirdetés

Itthon a papírpálca pörög

Nem teljesen elérhetetlen hazánkban sem a bambusz kiszerelés, több bioügyekre specializálódott honlap is kínál ilyen termékeket: a Zöldbolt honlapján 690 forintért kaphatunk egy 100 darabot tartalmazó papírdobozt, ahogyan a Zöldzug is ennyiért kínálja ugyan azt a terméket.

Hydrophil Fültisztító pálcika bambuszból és biopamutból

690 Ft.

Hirdetés

 

Papírpálcikás termékekbe ugyanakkor hazai kutakodásunk során sokkal nagyobb számban futottunk bele, így a termékpaletta is szélesebb: a biopamutból és lebomló FSC papírból készült, de műanyag csomagolású, 200 darabos terméket például az Ecco-verde 870 forintért kínálja.

Bio fültisztító pálcika

Minősített biopamut, biológiailag lebomló pálcika. 870 Ft.

Hirdetés

 

A Müller hasonló, papírdobozos terméke ugyanakkor már 350 forinton beszerezhető, míg a DM sajátmárkás terméke ebben a kategóriában 429 forint.

ebelin Fültisztító nature bio daily care

200 darabos. 100% biopamutból, klórmentesen fehérítve. 429 Ft.

Hirdetés

 

Kerestünk hasonló környezettudatos termékeket a harmadik nagy lánc, a Rossmann kínálatában is, de mi online nem bukkantunk sajnos ilyenre.

Keresés az oldalon