Kütyü 2019. november 14.

Ezeket a műszaki cikkeket keresd a Black Fridayen

Balázs Kütyü 2019. november 14.
Ahogy egyre közelebb kerülünk a Black Friday hivatalos dátumához, úgy szaporodnak a kedvezőbbnél kedvezőbb árajánlatok. Sok forgalmazó (jellemzően a webshopok) már jóval korábban elindítja a nagy nap inspirálta akcióit.

Persze nem kenyerünk a jövendőmondás, így azt megtippelni, hogy konkrétan Black Friday idején mely termékeket lehet megvenni áron alul, lehetetlenség, viszont a trendeket már elég alaposan fel lehet térképezni. Az egészen biztos például, hogy a műszaki cikkek, mint mindig, idén is tarolni fognak, sőt, akár mondhatjuk azt is, hogy a Black Friday valódi lényege alapjában a műszaki cikk-vásárlás.

Nem érdemes azt várni a Black Friday-től, pláne a műszaki cikkek frontján, hogy az egyébként is alacsonyabb árkategóriájú termékek válnak majd még olcsóbbá, sőt, ahol ilyet látunk, azt javallott elkerülni, mivel ebben az esetben vélhetőleg olyan terméket próbál a forgalmazó kipörgetni, amit valamiért nem vitt a jó nép.

Ha pedig egy megfizethető áron hirdetett műszaki cikket nem kapkodnak el, az többnyire vagy azt jelenti, hogy gyenge minőségű, vagy azt, hogy ronda, esetleg mindkettőt.

A legjobban akkor járunk, ha olyan eszközöket célzunk meg, melyek normális esetben a pénztárcánk teljesítőképessége fölött helyezkednek el, viszont, így, Black Friday akciósan már pont beleesnek.

Összeszedtünk néhányat azok közül, amiket javaslunk a Fekete Péntek idején beszerezni, némelyek esetében pedig már most lehet tudni, mekkora árzuhanást tapasztalhatunk: 

A kicsi és elpakolható mosogatógép

Amazonia Mini mosogatógép

360° wash; hat különböző program; praktikus sátrazásra és nyaralókba; 167.890 Ft most 124.190 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Azért, mert kis helyen is elfér, nem nagyobb, mint egy minihűtő, ráadásul bekötni sem kell, külön adagolhatjuk bele a vizet. Persze áramra azért szükség lesz, de azt könnyebb szerezni pl. utazás közben is, mint egy vízvezetékrendszert. Mindemellett nem csak mosogat, hanem szárító funkcióval is rendelkezik, úgyhogy a soha vissza nem látásra, törölgetés.

Hátrányok

Itt az előny hátrányként is megjelenik, szóval kicsi, tehát, ne várjuk el tőle, hogy egy négytagú család napi edényadagja beleférjen, mert nem fog. Hajlamos időnként makrancoskodni, de a türelmesen megismételt vízadagolás, kérlelés, fohászkodás, fojtott káromkodás kombó segíteni szokott.

Kiknek ajánljuk?

Pároknak, illetve lakókocsis utazóknak.

A belépőkategóriás gamer laptop

ASUS TUF Gaming FX505DD-AL062 Notebook

Processzor: AMD Ryzen 5; Memória: 8 GB; Videokártya: GeForce GTX 1050; Ára: Kb. 220 000 Ft-tól.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Leginkább azért, mert megfizethető áron olyan masinát vásárolhatunk, amelyiken egész jó beállításokkal is zokszó nélkül elfutnak a mostani játékok. A billentyűzet mesteri kialakítása viszont alkalmassá teszi a sokatgépelős munkafolyamatok lebonyolítására is, úgyhogy munkára és kikapcsolódásra is ideális szerkezetről van szó.

Hátrányok

Az, ami általában a gamer laptopoknál problémát szokott okozni, sajnos ebben az esetben is megfigyelhető, ez pedig az akkumulátor élettartama. Nagyjából egy órányi játékidőt bír elviselni töltés nélkül.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akik megfizethető áron szeretnének gamer géphez jutni.

A könnyű és megbízható konyhai robotgép

Bella Argentea konyhai robotgép

Halkan működő, nagy teljesítményű konyhai robotgép/dagasztó, 1200 W-os 53.900 Ft helyett 29.990 Ft-ért kapható.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Azért mert alig van neki súlya, emellett hibátlanul dolgozik, ráadásul nem aprózza el a dolgokat, akár két kiló tészta összegyúrását is simán bevállalja, így egy nagyobb vendégseregnek is lehet egy szuszra sütit sütni.

Hátrányok

Nagyon oda kell figyelni, hogy melyik funkcióhoz melyik keverőalkalmatosságot használjuk, különben könnyen baj történhet.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, akinek szüksége van egy nagyteljesítményű robotgépre, de különösen a dagasztásba belefásult háziasszonyoknak!

A 4k TV

 

LG 75SK8100PLA TV

TV Képernyő típusa: LED; Képátló: 190 cm; Képarány: 16:9; HD felbontás: Ultra HD (4k TV); Felbontás: 3840 x 2160 pixel; Ára: Kb. 570 000 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert óriási és teljesen élethű színekkel rendelkezik. A tévé kezelési felülete ésszerű és könnyű, így nem esik bele sok más gyártó hibájába, akik szükségtelenül túlbonyolították a tévéik kezelőfelületét. Mindezeken felül a magic remote egy elképesztően nagy királyság, ami felszámolja a távirányító túltengésből származó tohuvabohut.

Hátrányok

Az LG által kifejlesztett saját operációs rendszer a webOs tök jó, meg minden, annyi a baj csak vele, hogy igen sovány az alkalmazástára mondjuk egy Androidhoz képest.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnének egy jó minőségű, remek színvilágot hozó tévét a nappalijukba.

Az Mp3 átalakítós lemezjátszó

Auna 182TT, USB gramofon

Beépített hangszóró; 2 sebesség: 33 és 45 RPM; Szabályozható hangkép; Audacity kompatibilitás, Windows és Mac operációs rendszeren is működik; 30.190 Ft helyett most 20.090 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Elsősorban azért, mert ezt a lemezjátszót gond nélkül össze lehet kötni a számítógéppel és egy erre megfelelő program segítségével (az Audacity-t mellékelik is hozzá) pofon egyszerűen képessé válunk a régi lemezek hanganyagának megmentésére, ha úgy tetszik, digitalizálására. Ezen felül a lemezjátszóban van integrált hangszóró is, így akár önmagában is hallgathatunk lemezeket, ha ránk törne a nosztalgia.

Hátrányok

A tű elég érzékeny és laza, így olykor hajlamos megcsúszni.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnék az utókornak megőrizni a régi bakelitek hanganyagát, illetve azoknak is, akik csak hallgatni szeretnék azokat.

Keresés az oldalon