Utazás 2019. április 26.

Biciklizz stílusosan! - elengedhetetlen bringás kellékek

Laura Utazás 2019. április 26.
Fontos, hasznos és ugyanakkor egyedi kiegészítők kerékpárra.

Ahogy jön a jó idő, egyre többen pattanunk biciklire, és örülünk, hogy végre nem kell autóval a dugóban vesztegelni. Tavasz elején az autósoknak még hozzá kell szokniuk, hogy újra biciklisták lepik el az utakat, de ha kerékpárunkat minél több figyelemfelkeltő és hasznos kiegészítővel szereljük fel, nagyobb eséllyel vesznek minket észre.

A KRESZ a kerékpárosokra ugyanúgy vonatkozik, mint az autót vezetőkre.

Ha nem tartjuk be a szabályokat, akár 150 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak ránk!

Annak, aki városon belül kerékpározik, rendelkeznie kell elöl és hátul lámpával, melyek legalább 150 méterről jól kell, hogy látsszanak. Az elülső lámpának fehér vagy sárga, a hátsónak piros színnel kell világítania, a folyamatos és a villogó fény, valamint a lámpák ruhán való viselése is megengedett. Prizmából legalább egy fehér kell előre, kettő kétoldalú, borostyánsárga küllőprizma szükséges az első kerékre, valamint hátulra egy piros, nem háromszög alakú darab. Csengőnek is lennie kell a biciklin, ezt nem helyettesítheti kürt, duda vagy más hangot adó eszköz. Lakott területen kívül kötelező a láthatósági mellény vagy egyéb fényvisszaverő öltözék viselése.

Cikkünkben most nemcsak a kötelező kiegészítőket vesszük sorra, hiszen egyéni darabok vásárlásával kellemesebben érezhetjük magunkat a kerékpárunkon.

A kerékpáros kiegészítők száma szinte végtelen, nagyjából a bicikli árának többszörösét el lehet így költeni. Mi azokat írtuk mutatjuk, amelyek számunkra elsődlegesek.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Lámpák

Velotech 2 led kék villogó szett

Ár-érték arányban ez egy igazán szuper termék, és kifejezetten előnyös abból a szempontból, hogy egy mozdulattal le lehet szedni a bicikliről, így nem fogják róla ellopni. Kis helyet foglal, igazi praktikus darab. 1490 Ft.

Hirdetés

 

Bikefun Ray USB-ről tölthető lámpa szett (első és hátsó)

Nem kell bele elem, akár a mobiltelefon usb-jéről is feltölthető, fénye sokkal erősebb és távolabbról észrevehető mint a jóval olcsóbb változatoké. 7980 Ft.

Hirdetés

Csengők

Budapesten egyre több a turista, akiknek sajnos fogalmuk sincs róla, hogy a Duna parton éppen a kerékpárúton sétálgatnak. Ezekre az esetekre is nélkülözhetetlen a csengő, főleg az olyan, amelyiknek igen nagy hangja van. Tapasztalatból beszélünk: a turistákat annyira elvarázsolja Budapest szépsége, hogy így se biztos, hogy észre fogják venni az érkezésünket.

BASIL Csengő BIG BELL WANDERLUST

4090 Ft

Hirdetés

 

Acor ABE-2803 Kávéscsésze csengő

890 Ft

Hirdetés

 

Acor ABE-2802 Focilabda csengő

800 Ft

Hirdetés

 

Kellys bell 60 ezüst csengő

2190 Ft

Hirdetés

Láthatósági mellények

Nyáron a rekkenő hőségben nagyon nehéz rávenni magunkat, hogy az országúton viseljük a láthatósági mellényt. Ennek helyettesítésére találták ki a fényvisszaverő testpántot: ezt viselve biztos, hogy sokkal kevésbé lesz melegünk.

Kelly's Fényvisszaverő testpánt láthatósági pánt

2990 Ft

Hirdetés

 

Láthatósági mellény

1800 Ft

Hirdetés

Csajos bringához

A nők szeretik kicsinosítani a biciklijüket is, ennek egyik fő kelléke legtöbbször elöl egy kosár, melyet még igazi virágokkal is ékesíthetünk. Mi azért is szeretjük, mert ha csak a lakatot és a táskánkat tesszük bele, már akkor is sokkal élvezetesebb a biciklizés.

Nem csak esőben előnyös, ha esetleg teteje is van a kosárkánknak, de egy-egy bukkanónál vagy a kelleténél gyorsabban megközelített fekvőrendőrre való ráhajtásnál is jobb érzés, ha biztonságban tudhatjuk az értékeinket, mivel semmi sem tud kipottyanni a táskánkból.

NewLooxs Melbourne 24L Kerékpáros Kosár

Ez a fonott vessző kosár 24 literes, belefér akár egy hétköznapi bevásárlásunk eredménye. 10 639 Ft.

Hirdetés

 

Elülső kerékpárkosár, rugalmas (10 literes)

Ez a táskaként is használható elülső kosár hű társunk lehet ha sok helyen megfordulunk a biciklinkkel. Praktikus és elegáns darab, csak lekapjuk a bicikliről, és máris egy hétköznapi táskává változik. 6990 Ft.

Hirdetés

Már jeleztük, hogy érdemes feldíszíteni a biciklinket, mert nem csak magunkat tesszük vele boldogabbá, de minél nagyobb feltűnést keltünk az utakon, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat!

Basil Peony Flower Garland virágos girland dísz kosárra

A lila színű a kedvencünk. 2000 Ft.

Hirdetés

 

Dísz pünkösdi rózsa girland levendula

3442 Ft

Hirdetés

Szoknyavédők

Ugyan az elnevezés magáért beszél, de mi kiegészítenénk azzal, hogy nemcsak szoknyánkat, hanem a szépségünket is megvédheti ez az apró tartozék, hiszen ha a ruhánk a küllők közé kerül, annak csúnya esés is lehet a vége.

Schwinn Szoknyavédő párban

1700 Ft

Hirdetés

 

Piros-fehér kockás szoknyavédő

4300 Ft

Hirdetés

Kilométerórák

Ventura 15 funkciós kilométeróra

Ez a kilométeróra segítségünkre lesz az edzésben, de akkor is, ha csak kíváncsiak vagyunk, hogy egy nap alatt mennyit tekertünk. A 15 funkcióval rendelkező óra megmutatja az átlagsebességet, és az éppen aktuális haladási tempónkat is kiírja. Jó előre felkészülni, hogy az óra kerékpáron való rögzítéséhez külön a zsebünkbe kell nyúlni, és néhány kellék beszerzésére is szükségünk lesz. 6390 Ft.

Hirdetés

Okostelefontartó

Bár a biciklizésben éppen az a jó, hogy közben offline vagyunk, egy hosszabb túránál, amikor követnünk kell az útvonalat, bizony jól jöhet, ha ki tudjuk tenni a telefont a kormányra. 

BBB BSM-01

Ez a magyar gyártmányú tartó minden igényt kielégít: elnyeli a rázkódást, valóban vigyáz a mobiltelefonunkra. 10917 Ft.

Hirdetés

Kulacsok

Manapság nagy divat a kulacs a hétköznapokban is, de a biciklizésnél egyszerűen nélkülözhetetlen, hogy mindig legyen nálunk víz. 

Polisport Thermo parafa kulacs (500 ml)

z első parafa kulaccsal még nekünk is tudtak újat mutatni - mondjuk ez az a termék, ami vagy nagyon tetszik az embernek, vagy nagyon nem. 3211 Ft.

Hirdetés

 

Trekking kulacs (750 ml)

790 Ft

Hirdetés

 

Eroica sand kerékpáros kulacs (500 ml)

3500 Ft

Hirdetés

Keresés az oldalon