Kütyü 2020. december 30.

Az év telefonjai

Balázs Kütyü 2020. december 30.
Lassan véget ér a kihívásokban gazdag 2020-as év, nézzük is meg, mit adott nekünk telefonfronton.

A járvány sok üzletágat kemény próbatétel elé állított, ám ez a mobiltelefon-szektorra csak annyiban igaz, hogy egyes esetekben csúsztak a megjelenések, de mindentől függetlenül, ha nem is forradalmian újszerű, de eredményes évet zártak a telefongyártók. Ha össze akarnánk foglalni röviden a 2020 telefontrendjét, arra a járt utat a járatlanért dohos közhelye lenne a legalkalmasabb. Ennek megfelelően semmi kirívó újdonságot nem hozott, a régi, bevált recepteket csinosította, tökéletesítette mindenki. Lássuk is mire jutottak, mik lettek 2020 legjobb telefonjai.

A prémium kínai

Miért szeretjük?

Mert az elérhető legjobb kijelzővel rendelkezik, ha sokat nézünk filmeket, videókat a telefonunkon, vagy esetleg elkötelezett mobilgamerek vagyunk, akkor 2020-ban ennél jobb telefont elképzelni sem lehet a számunkra.

A telefon ehhez méltóan meglehetősen bikára sikerült, van benne egy nagy adag RAM és tudja az 5G-t is,

ami azt jelenti, hogy a OnePlus 8 Pro jövő ilyenkor is még egy menő telefonnak fog számítani.

Hátrányok

Elsősorban az ára, hiszen a OnePlus család eddigi legdrágább tagjához van szerencsénk, de persze még mindig nem közelíti meg az iPhone és a Samsung Galaxy top termékeinek árait. További hátránya, hogy nem igazán kiemelkedő a kamerája, tehát, ha jó fotókat, videókat akar az ember készíteni, akkor a Google Pixel 4 összehasonlíthatatlanul jobb választás.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik ki tudják használni a kijelzőben rejlő potenciált.

OnePlus 8 Pro 5G 128GB 8GB RAM Dual Mobiltelefon

Ára: Kb. 275 000 Ft

Hirdetés

Király az Androidok között

Miért szeretjük?

Mert egy nagyon jó belépő telefon az 5G világába, így ezzel, hasonlóan az eggyel fentebbi OnePlus 8 Pro-hoz biztosítani tudjuk a hosszútávú használhatóságot és amikor az 5G már mindenhol elterjedt lesz, nem kell nekifutásból új telefont vásárolnunk.

További előny, hogy egy kézzel is kezelhető, így szakít azzal a gyakorlattal, miszerint egy prémiumkategóriás telefonnak akkorára kell nőnie, mint egy kisebb tablet.

Mindezek mellett a kamerája is igen jó.

Hátrányok

Talán a legfontosabb hátulütője, hogy nem csak hogy nem olcsó, de még olyan óriási minőségi ugrást sem jelent a korábbi S10-es szériához képest. Illetve a vezetékes fülesek kedvelőinek rossz hír, hogy ez az első olyan Samsung Galaxy S termék, aminek nincs 3,5 mm-es jack csatlakozója.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnének egy kisebb, tartós telefont.

Samsung Galaxy S20 128GB 8GB RAM Dual Mobiltelefon.

Ára: Kb. 220 000 Ft.

Hirdetés

Az olcsó iPhone

Miért szeretjük?

Mert kicsi és messze földön a legjobb ár-érték arányú Apple telefon, hiszen a relatív olcsósága ellenére elég bika vasat pakoltak alá.

Érdemes azzal a szándékkal megvásárolni, hogy még 3-4 éven át megtartjuk, ugyanis addig biztosan adagolni fogja hozzá az Apple a frissítéseket.

További előnye az iPhone SE 2020-nak, hogy könnyű, szóval ha nem akarunk magunknak olyan telefont, amivel fél tégla híján verekedni is lehetne, ellenben szeretnénk, hogy gyors és használható legyen, akkor ez a készülék elég jó választás lehet a számunkra.

Hátrányok

Nem ez lesz a mi telefonunk, ha mindenből a legfrissebbet és a legjobbat szeretnénk, de az is igaz, hogy ilyen igényekkel nem az olcsó szektorban kell keresgélni. Ez igaz az iPhone SE 2020 kamerájára is, amivel tűrhető képeket készíthetünk, de ne tápláljunk iránta vérmes reményeket. Szintén nem a legizmosabb az akkumulátora sem, nagyjából azt tudja, mint az Iphone 8-é, ami a maga korában elfogadható volt, de ma már ebben a kategóriában is vannak jobban teljesítő készülékek.

Kiknek ajánljuk?
Elsősorban azoknak, akik szeretnék kipróbálni az iPhone életérzést úgy, hogy előtte nem költik rá a gatyájukat is.

iPhone SE 2020 okostelefon

Processzor: Apple A13 Bionic, 6 magos; RAM: 3 GB; Tárhely: 64 GB; Bővíthető: Nem; Operációs rendszer: iOS, Felbontás: 1334 x 750; Ára: Kb. 150 000 Ft.

Hirdetés

Az új iPhone

Miért szeretjük?

Ha nagy és szép kijelzős telefont szeretnénk magunknak és ezért hajlandók vagyunk kicsengetni az iPhone-ok szokásosan magas árát, akkor ne fogjuk vissza magunkat.

Az iOS 14 rengeteg újításával, valamint az OLED kijelző adta csodákkal (helló normális felbontású Netflix) remek választás lehet.

Hátrányok

Ha nem csak videókat akarunk jó minőségben nézni, hanem esetleg készíteni is szeretnénk ilyeneket, akkor érdemesebb a Pro készülékkel szemeznünk, illetve amennyiben nem szeretjük a hatalmas telefonokat, arra meg ott a Mini. Az egyetlen iPhone kereteken belül megoldhatatlannak tűnő probléma az az akkumulátor prémium keretek közötti nem túl erős teljesítménye. Erre jelenleg megoldást csak az nyújthat, ha megtérünk az Androidos sötét oldalhoz.

Kiknek ajánljuk?

Elkötelezett Apple fanoknak ugyanúgy, mint ismerkedőknek.

iPhone 12 okostelefon

Processzor: Apple A14 Bionic, 6 magos; RAM: 4 GB; Tárhely: 64 GB; Bővíthető: Nem; Operációs rendszer: iOS, Felbontás: 2532 x 1170; Ára: Kb. 290 000 Ft.

Hirdetés

A legolcsóbb telefon

Miért szeretjük?

Mert víz és ütésálló, remekül el lehet netezgetni rajta, tud két SIM kártyát is kezelni és a mai népszerű trenddel szembeszállva van 3,5 mm-es csatlakozója is.

Emellett az akkumulátora elég izmosnak tűnik és az USB C-csatlakozójának köszönhetően képes a gyorstöltésre is.

Hátrányok

Ennyi pénzért kár is hátrányokról írni, hiszen ordít a készülékről, hogy nem ezzel fogunk gamerhuszárkodni, meg 4k-s videókat nézegetni, szóval nem olyan hatalmas szenzáció, hogy ilyesmikre valóban nem képes. Talán az egyetlen valódi hátrány, hogy nem lehet tudni, meddig képes megőrizni a telefonjellegét, elvégre tényleg egy névtelen kínai márka névtelen telefonjáról beszélünk.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a kockázatkedvelő embereknek, akik amúgy is mostohakörülmények között tartják a telefonjukat, mondjuk dzsungelben dolgoznak favágóként, vagy csak részegen, a beszélgetés lezárását jelezve szeretik a telefon falhozvágásával kifejezni egyet nem értésüket.

Santin P68 okostelefon

RAM: 4 GB; Tárhely: 64 GB; Operációs rendszer: Android 9.0, Felbontás: 1440 x 720; Ára: Kb. 30 000 Ft.

Hirdetés

Keresés az oldalon