Az év legjobb kütyüi 2021-ben

Balázs
Az okoscsengőtől a napelemes fülhallgatón át a robotkutyáig: ezeket a kütyüket szerettük a legjobban idén.

Ahogy közeledünk az év végéhez, itt az ideje a szokásos számvetésnek is, de előtte még az ablakból ábrándos tekintettel lepillantunk a ködszitálta flaszterre és megjegyezzük magunknak a nyilvánvalót, hogy már megint eltelt egy év. A pezsgősüveg mellé bekészített világmegváltó gondolatok helyett azonban nézzük inkább meg, hogy melyek voltak 2021 legnagyobb dobásai a kütyük frontján!

Az okos ugrókötél

Velites Fire 2.0 okosugrókötél

Ára: Kb. 16 000 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert nem csak egy sima ugrókötél, hanem valójában egy teljes fitneszrendszer. Van hozzá ugyanis egy applikáció, amit ha összekapcsolunk a kötéllel, hozzáférünk vagy 1 000 különféle gyakorlathoz.

Rendelkezik edzőmóddal, eredménykövetővel és a gyakorlatokat is testre szabhatjuk benne.

Három alapfunkciója van, az elsővel a gyorsaságunkon dolgozhatunk, a másodikkal az erőnlétünket fejleszthetjük, a harmadikkal meg mindkettőt egyszerre.

Hátrányok

Valójában nem kötélből van, hanem kábelből, de az ugrókábel hülyén nézett volna ki.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik magasabb szintre szeretnék vinni az ugrókötelezést.

A robotkutya

Xiaomi Cyberdog

Ára: Kb. 500 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert akár 3,2m/s sebességű mozdulatok és bonyolult akciók, például hátraszaltók végrehajtására is képes és agyát az NVIDIA® Jetson Xavier™ NX platform, egy AI szuperszámítógép hajtja, amely a gépi tanulásra is képes.

A CyberDog a tulajdonosai számára zökkenőmentesen dolgozza fel az érzékelőrendszerével rögzített hatalmas mennyiségű adatot.

A háziállat-jellegét tovább fokozva a felhasználók hangalapú asszisztensek segítségével ébresztőszóval aktiválhatják és vezérelhetik a CyberDogot, vagy egyszerűen csak a hozzá tartozó távirányítóval, illetve az okostelefonos alkalmazással kezelhetik.

Hátrányok

Jelenleg kettő van, egyelőre csak Kínában lehet hozzájutni és ott is elég drágán, mintegy 500 000 forintnak megfelelő jüanért cserébe.

Kiknek ajánljuk?

Technofileknek és gazdag kutyaszőrallergiás állatbarátoknak.

Az okoscsengő

WUUK okoscsengő

Ára: Kb. 31 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert nem csak a telefonunkról hozzáférhető kameraként működik remekül, hanem a hangunkat is képes megváltoztatni, magyarán, egy egyedül elő, cinkehangú néni is szólhat úgy bele a telefonba, hogy a túloldalon egy marcona férfi hangja hallatszik.

Ez pedig hajlamos elbizonytalanítani azokat, akik nem éppen a legtisztességesebb szándékoktól vezérelve szeretnének bejutni a lakásba.

Ráadásul rendelkezik arcfelismerő funkcióval is, így arról is értesíteni tud minket, hogy ki áll az ajtó előtt és nem kell nekünk külön kicsoszogni és megnézni.

Hátrányok

Ha nem a hagyományos fúrós-faragós módszerrel rögzítjük, hanem felragasztjuk, az nehézkesebbé teheti a töltés folyamatát.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik egyedül élnek, illetve azoknak is, akik szeretnék tudni, hogy ki áll az ajtó előtt, mielőtt kimennének hozzá.

A memóriafejlesztő játék

MemoryOS memóriafejlesztő alkalmazás

Ára: Éves előfizetés kb. 13 500 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert több előnnyel is rendelkezik, ezek közül talán a legjelentősebb, hogy hatékony, illetve az sem elhanyagolható, hogy grafikáját tekintve is nagymértékben hajaz a mostani modern játékokra. A tesztekben 33 ezer ember vett részt és az alanyok 70 százalékánál javult a visszaemlékezés sebessége. Ráadásul ez valamennyi korcsoportnál megfigyelhető volt.

Külön menőség, hogy a memoryOS képes javítani a figyelemhiányban szenvedők koncentrációs képességén is, leginkább azáltal, hogy megtanítja őket, hogy egyetlen specifikus dologra fókuszálják a figyelmüket.

Természetesen működik Android és iOS platformokon is.

Hátrányok

Sajnos egyelőre csak angolul tud.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akik szeretnék edzésben tartani az emlékezőtehetségüket.

A napelemes fülhallgató

Urbanista Los Angeles vezeték nélküli, napelemes fülhallgató

Bluetooth verzió: 5.0; Bluetooth osztály: 2; Hatótávolság: akár ≤10 m; Akkumulátor kapacitás: 750 mAh; Töltőkábel típusa: USB Type-C; Ára: 73 990 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert egy remek füles és mindent tud, amit a kategóriájától elvárhatunk. Ugyanakkor az igazi pláne benne az akkumulátorának teherbírása.

A napelemes rátöltés nélkül is vagy 80 órán át bírja, ha pedig napelemezünk is hozzá, akkor lényegében képtelenséggé válik lemeríteni, ha csak nem egy teljesen elsötétített szobában használjuk napokon át.

Merthogy nem csak a természetes napfény, de a mesterséges világítás hatására is töltődik a fülesünk.

Hátrányok

A legkomolyabb hátránya mind közül, hogy az akkumulátor nem cserélhető és a fülhallgató sem javítható, így ha elromlik rajta valami, akkor megy a kukába. 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nem szeretnek időt pazarolni a fülhallgatójuk feltöltésére.