Elmaradhatnak a várt fejlesztések az Apple-nél

Pitz Dániel
Előrejelzések szerint több fontos termékkategóriában sem készül jelentősebb fejlesztésekkel az Apple 2023-ban. Viszont meglepetésként érkezhet a régóta várt AR/VR-headset.

2023 várhatóan nem az Apple éve lesz, ugyanis nem számíthatunk semmilyen nagy újdonságra. Mark Gurman szerint idén leginkább csak kisebb ráncfelvarrások lesznek az iPadnél, az iPad mininél és az iPad Airnél – tudta meg a PCWorld.

Az Apple bemutatja az Iphone 14 Plus készülékeit
Fotó: FrankHoermann/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance/AFP

Sem az AirPods nem kap semmilyen figyelemre méltó frissítést idén, de az Apple Watch hardverében sem lesz semmilyen komoly fejlesztés 2023-ban Mark Gurman szerint.

Az Apple már dolgozik a nagyobb méretű iPadeken, de ez esetben sem valószínű, hogy 2023-ban bemutatásra kerülnek. Az új eszközök 2024 első felében jelenhetnek meg, amik már OLED-kijelzőkkel lesznek felszerelve.

Jöhet viszont az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus, amik továbbra is két kamerával lesznek szerelve. Ráadásul az EU-s szabályok miatt már USB-C porton keresztül tölthetjük az Apple A16 Bionic chipjével erősített telefont. Ha az ellátási láncban tapasztalt akadályok megszűnnek, akár már ősszel piacra kerülhetnek az új készülékek.

Rossz hír viszont, hogy az Apple megemeli az akkumulátorcsere költségeit, ami a növekvő alkatrészköltségeknek és az inflációs nyomásnak is köszönhető.

Jöhet az Apple AR/VR-headsetje

Az Apple több halasztás után 2023 januárjában szerette volna bemutatni a headsetjét, de úgy tűnik, hogy ez az időpont is kitolódik tavaszra. 

A vélhetően Reality Pro névre hallgató eszköz 2023 őszén kerülhet piacra saját operációs rendszerrel, App Store-ral és dedikált M2-es chipekkel. A szemüveg nem csak tudásában, de az árában is erős lesz. Egyes elemzők szerint nagyjából 3000 dollárért, azaz nagyjából 1,1 millió forintért juthatunk majd hozzá.