Vásárlás 2020. július 25.

Akár egy forintot is fizethetünk majd bankkártyával

Szloboda Csaba Vásárlás 2020. július 25.
Januártól akár egyetlen forintot is ki lehet majd fizetni bankkártyával, nem lesz szükség készpénzre - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzettel.

A szombati lapszámban megjelent cikkben Tállai András azt mondta, hogy jövőre több százezer gazdasági szereplőnél fizethetnek az ügyfelek elektronikus módszerrel.

Kötelező lesz a bankkártyás fizetés lehetősége

Így a közértek, az edzőtermek, az autószervizek és az ázsiai éttermek sem utasíthatják vissza a készpénz nélkül érkezőket – hangsúlyozta.

A Magyar Nemzet felidézte: az Országgyűlés nemrég törvényben mondta ki, hogy a jövő év első napjával minden olyan vállalkozásnak lehetővé kell tennie az elektronikus fizetést, amelyik online pénztárgépet működtet.

Rengeteg vállalkozás nem felel még meg

Az államtitkár közölte, hogy még nagyjából hatvanezer cég nem felel meg a feltételeknek. Kiemelte, hogy összeghatár nélkül el kell fogadni a banki fizetést, tehát az ügyfeleket akkor is ki kell szolgálni, ha egy fillér készpénz sincsen náluk.

Tállai András a Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára beszédet mond (MTI/Illyés Tibor).

Tállai András azt hangoztatta, hogy jobb alkalom nem is lehetett volna a változtatás bevezetésére.

Mivel a koronavírus akár készpénzen is terjedhet, a modern fizetési lehetőségek szorgalmazása hatékony a járvány ellen – mondta, hozzáfűzve, hogy az újítás mögött gazdasági és fogyasztóvédelmi indokok is meghúzódtak.

 

(MTI)

Keresés az oldalon