Kütyü 2021. január 14.

A legjobb tippek és trükkök az Apple HomePod Minihez

Fatima Kütyü 2021. január 14.
Nemrég megjelent a HomePod Mini, a 2018 elején bemutatott Apple HomePod kisebb és olcsóbb változata. Az ár- és méretbeli különbségek ellenére mindkét HomePod képes vezérelni a HomeKit eszközöket, lejátszani a kedvenc zenéket, vagy üzeneteket küldeni a többieknek. Ám ennél még mindig többet tud...

Sokkal több van ebben az eszközben, mint a felsoroltak: segít megtalálni az otthon távoli szegletén hagyott mobilt, használható akár telefonhívások kezdeményezésére vagy fogadására is. Ehhez azonban a legújabb szoftvert kell futtatnia: a HomePod szoftverének frissítéséhez nyisd meg az Otthon alkalmazást az iOS-eszközön, majd koppints a bal felső sarokban található Kezdőlap ikonra. Görgess le, ott megtalálod az Otthoni beállítások elemet, itt lesz egy szoftverfrissítés opció. Itt lehet ellenőrizni, mennyire naprakész a rendszer. Miután frissítettél – vagy csatlakoztattad -, vesd bele magad a legjobb trükkökbe!

Az Otthon alkalmazásban a HomePod csempe hosszan tartó megnyomásával megtalálod az összes beállítást, amit módosíthatsz. Szánj rá néhány percet, és szabd személyre.

Kérheted Siritől, hogy válaszoljon a hívásra vagy hívjon fel valakit a névjegyek közül, ugyanakkor az új kaputelefon funkció “rádiót” kínál, amelynek köszönhetően a háztartás minden tagjával tudatod, például hogy a vacsora az asztalon van. Ha a Where’s my iPhone kérdést teszed fel, Siri visszakérdez, hogy szeretnéd-e, hogy a telefonod egy hangot játsszon le, ami alapján könnyebben megtalálhatod a készüléket. Ez is egy kedvező funkció, ahogy az időzítő létrehozása is. Emellett képes felolvasni a híreket is, információkkal tud szolgálni az időjárásról, a forgalomról vagy egyéb téged érdeklő témakörökben is segítséget tud nyújtani.

Fotó: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

 

Két hangszóró = sztereó hang

Persze fő lényege mégiscsak a zenék lejátszása – itt jön képbe az egyik nagy kedvenc: ha nem emlékszel egy dal címére, de elkezded mondani a szövegét, Siri felismeri és bekapcsolja neked. Ha véletlenül két HomePod birtokosa vagy, csatlakoztathatod azokat sztereó lejátszáshoz  – ehhez két azonos típusú HomePodra lesz szükség- , vagy ugyanazt a hangot továbbíthatod több helyiségben található hangszórókhoz – írja a CNet.

Ha több streaming szolgáltatót használsz, paranccsal tudathatod Sirivel, melyiktől kéred a zenéz, ugyanakkor alapértelmezett szolgáltatást is be lehet állítani az Otthon alkalmazásban az beállítások megnyitásával. A felhasználók fül alatt válaszd ki a profilod, itt tudod beállítani, hogy bármikor, amikor megkéred Sirit, játsszon le egy dalt egy HomePodon, az alapértelmezés szerinti szolgáltatótól fog megszólalni.

Keresés az oldalon