Otthon 2019. június 26.

A legjobb sporteszközök otthonra

Marci Otthon 2019. június 26.
Mozogni időnként kell, ez nem is lehet kérdés, azt viszont már érdekesebb megvizsgálni, hogy hol teszi ezt az ember. Van, aki konditerembe jár, van, aki kocogni és van, aki hazaviszi a konditermet. Persze semmi durva, mielőtt még megjelenne előttünk a nem lehet mozdulni a konyhában a súlyoktól életérzés rémképe.

A húzóerő

Gravity Fitness Parallettes

Ára: Kb. 20 000 Ft.

Hirdetés

 

Részletek

 • Méretek: 60 x 45 x 80 cm
 • Súly: 12 kg

Miért szeretjük?

Mert a klasszikus kondigépekhez képest kis helyen elfér és igen színes palettán tudunk rajta gyakorlatokat végezni a fekvőtámasztól kezdve a húzódzkodáson át a plankolásig. Ráadásul az átlagos parallettes-ekhez képest kevésbé hajlamos a kibillenésre, így a rusnya nagy perecelések kockázata is kikerül az egyenletből.  

Hátrányok

Előfordul, hogy a két oszlopot nem lehet egyenlő magasságba beállítani, de egy vastagabb jógamatraccal könnyen lehet orvosolni ezt a problémát.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akik calisthenics vagy crossfit tréningtervek szerint dolgoznak, illetve mindenki másnak, aki a saját testsúly edzés koncepciójával kacérkodik.

A hasizomra gyúrós

Finether Core Equipment

Ára: Kb. 18 000 Ft.

Hirdetés

 

Részletek

 • Szín: Vörös, fekete
 • Méretek: 103 x 17 x 55 cm
 • Súly: 9.6 Kg

Miért szeretjük?

Mert ha a hasizmunkat akarjuk erősíteni, akkor ennél jobb eszközt nem könnyű találni. Hat nehézségi szintet tartalmaz, van benne anyag bőven, tehát nyugodt szívvel, egészen 150 kilóig bezárólag terhelhető. Rendelkezik LCD kijelzővel, mely sok minden egyéb mellett mutatja a gyakorlat során elégetett kalóriamennyiséget is. Amiért meg különösen menő ez a konstrukció, hogy amikor épp nincs rá szükségünk, simán össze lehet hajtani és be lehet állítani a sarokba.

Hátrányok

Kicsit szűkszavú és sok esetben következetlen a használati utasítás, érdemes egyben elolvasni az egészet, mielőtt nekiállnánk összeszerelni a cuccot.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki könnyebb 150 kilónál, és a bakancslistáján szerepel a kockahasbejegyzés.

A bicikli

Ultrasport F Szobabicikli

Ára: Kb. 36 000 Ft.

Hirdetés

 

Részletek

 • Terhelhetőség: 130 kg-ig
 • Elemek mellékelve: Igen
 • Súlya: 18 kg

Miért szeretjük?

Amint az emberben felmerül az otthoni edzés gondolata, szinte azonnal egy szobabiciklit képzel el maga előtt, ami ebben az esetben érthető is, hiszen ez a kütyü többféle dizájnban és terhelhetőségi maximummal is megrendelhető, ráadásul összecsukható, így túl sok helyet sem foglal majd el a kis életterünkből. Van nyolc nehézségi szintje, rendelkezik LCD kijelzővel, de még mobiltartóval is, ha esetleg telefonról küldenénk a zenét a tekeréshez.

Hátrányok

A bicikli nyerge egy kicsit kényelmetlenre sikeredett, ami hosszú távon igen kellemetlen bír lenni, érdemes beszerezni mellé egy nyeregpárnát.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik az izmaikat, illetve az állóképességüket szeretnék fejleszteni, vagy kondiban tartani.

A multifunkciós

JX FITNESS Állítható súlyzópad

Ára: Kb. 27 000 Ft.

Hirdetés

 

Részletek

 • Színe: Fekete, kék
 • Súlya: 16,6 kg

Miért szeretjük?

Egyrészt mert összehajtható, így kis helyen tárolható, emellett pedig gyakorlatilag a segítségével egy egész testre kiható edzésfolyamatot is végig csinálhatunk. Ennek megfelelően öt fekvésben állítható és nyugodtan terhelhető, ugyanis a vasat nem spórolták ki belőle, ezáltal biztonságos is. Az összehajtható funkcióján túl is könnyen mozgatható, hiszen rendelkezik beépített kerekekkel is, melyek megkönnyítik az A pontból B-be költöztetését.

Hátrányok

A fekvések közötti váltás elég nehézkes.

Kiknek ajánljuk?

Gyakorlatilag bárkinek, aki egy kicsit is komolyabban szeretne foglalkozni az otthoni edzéssel.

A pörgető

Powerspin

Ára: Kb. 8 000 Ft.

Hirdetés

 

Részletek

 • Súly: 860 g
 • Méretek: 27.5 x 6 x 27.5 cm

Miért szeretjük?

Mert egy abszolút könnyű, a többi fentebb ismertetett szerkezethez képest jelentéktelen méretű apróságról van szó, ami a kicsi a bors elvén azonban igen keményen meg tudja dolgoztatni az izmainkat. Ráadásul amennyire pofonegyszerűnek tűnik a használata, éppannyira megterhelő, tehát edzés közben egészen biztosan nem fognak unatkozni az izmaink.

Hátrányok

Van az eszköznek egy sajátos ritmikája, amit el kell találni, különben nem fog rendesen működni, ezt sajnos ki kell tapasztalni.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akiknek nincs egy félszobányi szabad helyük egy kondigép felállítására, viszont szeretnének otthon olyan edzést folytatni, aminek viszonylag rövid időn belül kézzel fogható eredménye lesz.

Keresés az oldalon