Otthon 2018. november 12.

Így lehet az otthonod az edzőtermed

bubba Otthon 2018. november 12.
Sokan azért járnak edzőterembe, mert úgy érzik, hogy otthon sem helyük, sem megfelelő eszközeik nincsenek a megfelelő mozgáshoz. Egyre több olyan sporteszköz létezik azonban, amelyek kevesebbe kerülnek, mint egy fitneszbérlet, és egy kisebb lakásban sem okoz problémát a használatuk.

Súlyzó, súlymellény

Minden otthoni edzés alapeszköze a kézi súlyzó, amelyből számtalan változatot lehet kapni, illetve bizonyos edzéstípusokhoz kifejezetten hasznosak a csuklóra vagy bokára erősíthető változatok is.

Emellett léteznek úgynevezett súlymellények, amelyeket futásnál, illetve saját testsúlyos edzéseknél lehet jól alkalmazni.

Fotó: Pixabay

Egyszerű, de nagyszerű eszközök

Látszólag nagyon egyszerű, de mégis rendkívül sok mindenre használható a gumiszalag, amely nem csak a gyógytornának és a nyújtásnak, hanem az izomerősítésnek is kiváló eszköze.

Többféle ellenállásban, azaz erősségben kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabbat.

Ráadásul a gumiszalagokkal anélkül lehet erősíteni az izomzatot, hogy nagyon megterhelnénk az ízületeinket.

A legalapvetőbb otthoni testépítő eszköz még mindig a húzódzkodó rúd vagy keret, amelyekkel a hát, a mellkas és a kar izmait lehet egyszerűen fejleszteni.

Heveder – csupán néhány ezer forintért

Ezeknek az eszközöknek szintén többféle változata kapható attól függően, hogy hova szeretnénk felszerelni a lakásban, és mennyire komplex gyakorlatokat akarunk végezni. Vásárlás előtt érdemes végiggondolni a saját igényeink mellett a lakásunk adottságait is.

Az edzőtermekben is egyre népszerűbbek a felfüggeszthető edzőhevederek, amelyekből az alapverziót akár már néhány ezer forintért is beszerezhetjük.

Hatalmas előnyük, hogy nagyon változatos, az egész testet átmozgató gyakorlatokat tudunk végezni velük. Mivel bárhova felakaszthatóak és kis helyet foglalnak el, akár utazáskor is magunkkal vihetjük őket.

Keresés az oldalon