Szépség 2019. október 09.

A legjobb fogfehérítők

Marci Szépség 2019. október 09.
A fogfehérítés fontos dolog, már ha adunk a megjelenésünkre és különösen akkor válik fontossá, ha szeretünk rendszeresen élni olyan élvezeti cikkekkel mint a vörösbor, a kávé, a curry, vagy horribile dictu a dohány. Mivel lehet eltüntetni az ezek után maradt nyomokat?

Persze ott a professzionális fogfehérítés, ami egy csapásra megoldja a problémát, ám kerül is annyiba, hogy ne ez legyen az első gondolatunk. Szóval, ha nem akarunk akár foganként is tízezreket költeni egy kezelésre, mégis milyen opcióink lehetnek?

A fogfehérítés kereskedelmi nagy menetelése már jó pár éve tart és a piacon a fehérítő fogkrémtől a LED lámpás otthon használatos kütyükig bezárólag szinte mindent találni köztük.

iStock

Vásárlási útmutató

  • Amit érdemes rögtön megnézni, mielőtt púposra raknánk belőle a bevásárlókosarunkat, hogy az adott termék rendelkezik-e fogorvosi hozzájárulással, vagy engedéllyel. Ha igen, nincs semmi baj, ha pedig nem, akkor meg inkább ne kísérletezzünk vele, mert annyi értelme lesz, mint a szomszéd Piri néne bodobácsvirág-főzetének, tehát sokkal nagyobb valószínűséggel nem csinál semmit, mint használ, de az is lehet, hogy inkább árt.
  • Nem buta ötlet továbbá a nagy fogfehérítés akció előtt egyeztetni a fogorvosunkkal, hiszen egyes esetben, amit foltnak látunk a fogunkon, előfordulhat, hogy a romlás jele, így mindenképpen érdemes ezt szakértővel letisztázni, mielőtt a hófehér, de ementáli textúrájú fogainkkal megyünk hozzá panaszkodni.
  • Tulajdonképpen étrendtől függően egy ilyen kúra hatásai akár fél évig is fenntarthatók, mindenféle ismétlés nélkül.

A fogkrém

Oral-B 3D fehérítő fogkrém

Eltávolítja a foltokat és erősíti, illetve védi a fogzománcot; Ára: Kb. 2 000 Ft-tól.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Vannak, akik nem akarnak mindenféle géleket kenni a fogaikra, vagy szénporral dörzsölni azokat, lámpázni meg végképp nem, nekik való az Oral-B 3D fogfehérítő fogkrém. Ennek egyébként az íze is nagyságrendekkel kellemesebb, mint a konkurens kollégáié, ráadásul a fehérítés mellett erősíti a fogzománcot is.

Hátrányok

Nem produkál azonnal látványos eredményeket, az első észrevehető változáshoz kb. egy havi rendszeres használatra van szükség.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akik nincsenek masszívan rágyógyulva a fogfehérítés projektre, csupán néhány árnyalattal szeretnének javítani a fogsoruk megjelenésén.

A por

Procoal aktív szenes fehérítő por

Aktív szenet tartalmaz; Vegánok is használhatják; Ára: Kb. 3 000 Ft-tól.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ez az Egyesült Királyságban kifejlesztett aktív szenet tartalmazó fekete por akkor kiváló választás, ha ugyan a fogkrémnél valamivel gyorsabb megoldások hívei vagyunk, ám idegenkedünk a lámpás, illetve fogvédős módszerektől. Egy tégelynyi belőle elég nagyjából öt hónapig és épp úgy kell használni, mint a krémet, tehát belehempergetjük a fogkefénket, majd azzal suvikszoljuk át a fogazatunkat. Néhány héten belül látványos javulást tapasztalhatunk vele.

Hátrányok

Makacsan ragaszkodó porról van szó, így fel kell készülni arra, hogy a megszokottnál jóval több öblítésre lesz szükségünk ahhoz, hogy eltávolítsuk a fogainkról a fekete színt.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik gyorsan, látványos eredményt szeretnének elérni.

A készlet

Rapid White fogfehérítő készlet

Ára: Kb. 7 500 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ez a fogkrémből és gélből álló készlet azt ígéri, hogy akár egy hetes használat után is zongorázni lehet majd a különbséget a fogsorunk előtte és utána árnyalatai között. Ehhez képest egyébként meglepően olcsó is.

Hátrányok

Ami az egy hetet illeti, abban több a reklám, mint a valóság, valamelyest valóban világosít a fogazaton ennyi idő alatt, de a világot nem fogja megváltani. Emellett a fogfehérítő gél felapplikálásához szükséges fogvédő viselése meglehetősen kényelmetlen és nem is illeszkedik maradéktalanul a fogsorhoz.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nem szorulnak látványos beavatkozásra, már ami a fogaik fehérségét illeti.

A csíkok

Pro Teeth Whitening Co Fogfehérítő szalagok

Gyors és könnyű fogfehérítés; Két hétre elegendő mennyiséget tartalmaz; Ára: Kb. 4 000 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Azért mert ezzel egy kéthetes kezelés is komoly javulást hozhat, már ha betartjuk a használati utasításait. Csak kibontjuk, majd felhelyezzük a két csíkot a szárazra törölt alsó és felső fogsorunkra, ezt követően pedig nincs más dolgunk, mint valahogy kihúzni fél órát evés és ivás nélkül, végül leszedni és fogat mosni.

Hátrányok

Mindenképpen konzultáljunk előtte szakértővel, mert ha az átlagnál érzékenyebb az ínyünk, ez hajlamos kikezdeni és egy csomó kellemetlenséget okozni.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik fehér fogakra vágynak, de közben nem képzelik okosabbnak magukat a fogorvosuknál.

A lámpa

Dr. Dent LED lámpás fogfehérítő készlet

7-10 napon belüli kézzel fogható eredménnyel; Ára: Kb. 10 000 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A Dr. Dent lámpás készlete is 7-10 napon belüli javulást ígér, ám ebben az esetben ez így is van. Ha betartjuk az utasításokat és azoknak megfelelően használjuk a gélből, fogvédőből, fecskendőből (itt nem kell semmi durvára gondolni, egyszerűen a fecskendővel kell ráoktrojálni a fogvédőre a gélt) és egy LED lámpából álló szettet, akkor nem lehet okunk a panaszra.

Hátrányok

Ugyan hatásosan fehérít, de nem biztosít védelmet a szennyeződés ellen, így ha szeretünk borozni, kávézni, stb., akkor hamarosan újabb kezelésre lesz szükség. Ha pedig így nézzük a dolgot, akkor ez hosszú távon drága mulatságnak ígérkezik.

Kiknek ajánljuk?

Akik gyorsan akarnak eredményt és ezen eredmény tartósítása megér nekik némi önmegtartóztatást.

Keresés az oldalon