Gyerek 2019. december 06.

Karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek

Balázs Gyerek 2019. december 06.
Ilyentájt a legégetőbb kérdés, hogy mégis mit hozzon a Jézuska a gyerekeknek, vagy mit adjunk karácsonyra a Jézuskázós korszakból már kinőtt nagyobbaknak és tiniknek?

Tulajdonképpen a legkisebbekkel van a legkönnyebb dolgunk. Talán nem árulunk el túl nagy titkot, ha elmondjuk, hogy úgy 3-4 éves korig azt veszünk a gyereknek ajándékba, amit csak akarunk, ha megfelelően tálaljuk és valóban olyan dologról van szó, amivel tud mit kezdeni, akkor nyert ügyünk van.

Persze, ha megtehetjük, akkor miért is ne akarnánk az elérhető legmenőbb játékokat megvenni csemeténknek? Például elképesztően király bír lenni egy elektromos kisautó, amivel töltés nélkül akár fél órát is lehet zúzni a maga 6 km/h-s csúcssebességével. Kevésbé tűnik menőnek első ránézésre, de azért nem lehet rossz egy saját mászókaszett sem.

A rugós zebráról meg nem is beszélve, ami a lakásban is remek hintapótlék bír lenni, de azért mégis csak jobb ötlet volna a kertben felszerelni. Amennyiben a későbbi bringázásra is fel szeretnénk készíteni utódainkat, akkor remek választás lehet egy „rendőrségi” tricikli, amit hajtani kell, ráadásul egy másik hasonló korú kisklambó szállítására is alkalmas.

A szabadtéri szórakozás egyik csúcspontját pedig mindenképpen a védőhálós trambulinnal fogjuk elérni.

 

10-12 éves korig

Ebben a szekcióban a valamivel már nagyobbacska gyerekek számára kerestünk ajándékokat, úgy kb. 10-12 éves korig bezárólag. Ha például gyermekünkben nyiladozó zenei tehetséget vélünk felfedezni, de nem akarjuk egy békebeli nádpálcás, ötvenes zongoratanárnő felügyelete alá helyezni, hát vegyünk neki egy gyerekeknek készült karaoke gépet.

Persze amennyiben gyermekünknek nincs tehetsége, hallása az énekléshez, akkor ezzel a lépéssel az önsorsrontás eklatáns példájának elkövetőivé is válhatunk.

A LEGO-t gondolom, nem kell túlragozni, a Dobble meg egy nagyon pörgős, memóriafejlesztő kártyajáték. A 15-féle játékot tartalmazó játékasztal akkor az igazán jó, ha van hely, ahova tegyük, emellett meg nem csak a kicsiknek, hanem a nagyoknak is megfelelő szórakozást képes nyújtani. Az Amerikában meg méltán népszerű operálóstársast fölösleges is bemutatni.

 

Kamaszoknak

A nagyobbak és a tinédzserek számára – bár az ő esetükben is működhet az előbbi blokkból a játékasztal, a Star Warsos lego és a Dobble – jó ötlet a szabadulójáték szett, ami a manapság népszerű szabadulószobákat viheti el a lakásunkba. Lányoknak bejövős lehet egy szép új pénztárca. A vérfarkasos társas esetében sem kell nagyon durva dologra gondolni, ez a hagyományos, sokak által ismert gyilkosos játék egy újragondolt verziója, melyben az ártatlan falusiak közé beépült vérfarkasokat kell kiszűrni,

olyan apró és humorforrásban bővelkedő extrákkal feldobva, mint a részeg karaktere, aki másnap nem fogja tudni, hogy ki ő, és hogy mit csinált korábban, így tuti befutó lesz a likantrópiával gyanúsítottak listáján.

Természetesen a legmenőbb ajándékok között foglal helyet ebben a korban a Nintendo Switch játékkonzol is, amit a televízión keresztül és a hozzá adott kijelzőn át is lehet nyüstölni. Ha pedig a legozás több évre visszatekintő kedvelt szórakozása a gyereknek, akkor be lehet próbálkozni nála a hagyományosnál pár fokkal összetettebb és ezért kreatívabban használható Technic szettel.

 

Bármit is válasszunk ezek közül, az egészen biztos, hogy rengeteg örömet fogunk tudni velük szerezni gyermekeinknek, de persze akkor sem történik semmi gond, ha a fenti játékok nem nyerték el a tetszéseteket. Ha másnak nem, gondolatébresztőnek ezek is tökéletesek és ha az ember már elkezd agyalni valamin, akkor a megoldás sincs túl messze már. Lehet, hogy hamarosan rátok rúgja az ajtót.

Keresés az oldalon