Konyha 2019. szeptember 13.

A legjobb edényszárítók

Laura Konyha 2019. szeptember 13.
A tálcától az emeletes edényszárítóig többféle létezik - de melyiknek mi az erőssége?

Azoknak igyekszünk most segíteni, akik edényszárító után nézelődnek. Mert ebből is lehet sokfélét választani, és nem is mindegy, hogy melyik mellett döntesz. Sok, nagy edényed van, vagy inkább kicsik? Ritkán mosogatsz – mert alapvetően van mosogatógéped -, vagy nap mint nap? Fontos, hogy az edényszárító passzoljon stílusában a konyhádhoz?

Efféle szempontok, na meg persze a pénztárca-barátság alapján kerestük meg a szerintünk legjobbakat.

Egyszerű tálca

Hobby life műanyag csepegtető tálca

2190 Ft-tól

Hirdetés

 

Részletek:

 • anyaga :műanyag
 • bpa mentes
 • mérete: 43 x 35 cm

Miért szeretjük?

Egy tálca azért praktikus, mert szimpla, megóvja a munkalapodat a nedvességtől, mégis könnyedén és gyorsan eltehető szem elől, ha arra van szükség. Éppen ezért azoknak javasoljuk, akik csak időnként, egy-két kisebb evőeszközt szoktak elmosni és kirakni, hogy száradjanak. Például akiknek van mosogatógépük, vagy akik egyedül élnek és ritkán is étkeznek otthon.

Irodák kisebb konyháiban is remekelhet.

A tálca rácsai garantálják, hogy a közéjük befolyó víz ott is maradjon, majd szépen el is párolog. Mindemellett ez a dizájnos kis darab nem is néz ki rosszul a fehér-ezüst színkombinációjával.

Hátrányok

Mondanunk sem kell: egy tálca csak tálca – tényleg nem sok minden fér rá, nincs oldalsó pereme és tüskéje, így például tányérból maximum kettőt lehet ráfektetni. És úgy egyáltalán, mindent csak fektetni lehet rá.

Apróbb, egyszerűbb

CURVER ESSENTIALS edényszárító

1090 Ft-tól

Hirdetés

 

Részletek:

 • 10,9 x 29 x 39,1 cm
 • Anyag: műanyag

Miért szeretjük?

Haladva tovább az összetettebb szerkezetű edényszárítók felé, a következő darab, ami a tálcánál már eggyel több, de még mindig nem túlbonyolított termék, ez a leírása szerint is “innovatív formatervezésű”. Ez az innovativitás pedig abban mutatkozik meg, hogy a falán kialakított vájatokra ráhúzhatod a poharakat, bögréket; ezáltal helytakarékosabban rakhatod le őket. Hisz mindenki ismeri azt az állandó kellemetlenséget, amikor az elmosott bögrék miatt már nem férnek oda rendesen a tányérok a szárítóra.

Alján beépített elvezető nyílást kapott a víznek, ami biztosítja, hogy az ne folyjon a pultra. És mint láthatod, tele van tüskékkel, na meg persze az evőeszközöknek is van benne egy mélyítés.

Kicsike mérete miatt kimondottan azoknak ajánljuk, akiknek minél helytakarékosabb szárítóra van szükségük, és nem sok edényt szoktak egyszerre elmosni.

Hátrányok

Mivel a poharak és bögrék, amiket a falára húzol rá, félig lelógnak az eszközről, így azokról mindenképp le fog csöpögni a víz a szárító mellé. Ezzel számolj, ha emellett döntesz, valamint azzal is, hogy – mivel kicsi az egész szárító – gyakran kell ürítened is, ha helyet szeretnél az újonnan elmosott edényeknek.

Emeletes

Peterhof emeletes edényszárító

7950 Ft-tól

Hirdetés

 

Részletek:

 • Anyaga: rozsdamentes acél+műanyag
 • Mérete: 24,5×42,5×38 cm

Miért szeretjük?

A következő edényszárító, amit jó szívvel ajánlunk, az emeletes. Ez már érthető módon többe is kerül egy-két ezer forintnál, de véleményünk szerint ha heti kettőnél többször eszel otthon, vagy valaki mással élsz együtt, akkor már érdemesebb ezt választani, különben az otthon töltött időd fele azzal fog elmenni, hogy a kicsinyke edényszárítókon gyártod a helyet az újonnan érkező edényeknek.

Fölülre teheted a tányérokat, alulra pedig a bögréket, poharakat és más apróságot – legalul csepegtető tálcával látták el.

Ami szenzációs benne, az az, hogy oldalt még kapott plusz tüskéket, amikre szintén ráhúzhatsz poharakat; a másik oldalán pedig evőeszköztartó van.

Mindemellett szerintünk jól is néz ki a modern, S formájú oldalsó rúdjaival. A rozsdamentes acél szívóssá és hosszú életűvé teszi.

Hátrányok

Nem nagyon kicentizhető, az oldalt ráhúzott poharakba vagy az evőeszközökbe ugyanis jó lenne nem lépten-nyomon beleütközni. Valamint ezek az oldalt száradó eszközök szintén ellátják majd egy kis vízzel a konyhapultot is.

Dekorált

Dekoros edényszárító tálcával

3250 Ft-tól

Hirdetés

 

Részletek:

 • Anyaga: műanyag
 • Mérete : tálca: 50,5 x 42 x 1,5 cm, szárító: 46,5 x 38,28 x 7 cm

Miért szeretjük?

Első sorban azért, mert ezt az edényszárítót egy kis díszítéssel látták el. Aki szeretné, hogy az edényszárítója valami pluszt adjon a konyha összképéhez, annak jó választás lehet. A szimpla, klasszikus, tányér-és evőeszköztartókkal, tálcával ellátott terméken fűszálak és kövek díszelegnek.

Hátrányok

Mivel egyszerű műanyag, nem túl strapabíró, és a karcosodást okozó eszközöktől is kímélni kell. 

Talpas poharak használóinak

SimpleHuman edényszárító borospohár tartóval

28490 Ft-tól

Hirdetés

 

Részletek:

 • Méret: (min/max): 51.3 x 36.8 x 22.9 / 51.3 x 55.2 x 36.2 (h x sz x m)
 • Anyag: rozsdamentes acél

Miért szeretjük?

Először is, mert nagyon modern és nagyon jól néz ki. Ha megteheted anyagi szempontból is, akkor mindenképp egy ilyet ajánlunk – főként, ha rendszeresen használsz talpas poharakat.

Az egyik oldalán, külön tálcával ellátott acélrúdnak ugyanis az a funkciója, hogy boros-vagy pezsgős poharakat akaszthass rá. (Maximum négyet.)

Az ezzel átellenes oldalán szintén rögzíthetsz poharakat és bögréket, a középső részén pedig egyaránt van kialakított hely a tányéroknak, a poharaknak és a “ráhúzós” dolgoknak, na és persze az evőeszközök számára is terveztek bele három rekeszt. 

Beépített csepegtetőtálcáját elforgatható kifolyóval látták el, amit abba az irányba pozícionálhatsz, ahol a mosogatótálca van, így a víz nem a munkalapra hanem a mosogatóba csepeg. A tálcák ráadásul hidrofil bevonatot kaptak, ami extra gyorsan szárad, és nem foltosodik.

A belső acélhálója kivehető, a lába (vagyis a magassága) állítható, és ujjlenyomat-mentes. Szóval igazi szuper darab!

Hátrányok

Talán egyetlen hátránya van: az ára. Ez egy igazi, drága darab az edényszárítók terén, de tekintve, hogy tényleg modern és mindent tud, amit csak egy edényszárító tudhat, ha hosszú távra keresel dizájnos, modern darabot, akkor érdemes lehet kiadni rá.

Keresés az oldalon