Egészség 2019. július 31.

A legjobb ajakbalzsamok

Laura Egészség 2019. július 31.
Normál, esetleg intenzívebb ápolásra van szükséged? A biotermékeket szereted, netán azt, ha az ajakbalzsam egyben rúzs is? Megnéztük, melyek a legígéretesebb termékek a különféle igények alapján.

Ha van olyan testrészünk, aminek télen és nyáron egyaránt szüksége van az ápolásra, hát az az ajkunk. Télen a hideg levegő, nyáron a nap és a víz szárítja.

És igen, kedves uraim, ez rátok is vonatkozik, annak ellenére, hogy még mindig sokkal inkább a hölgyek köreiben látjuk a szájápolók használatát.

Összeszedtük, melyek azok a termékek, amelyektől most a legjobb eredményeket várhatod.

Mindig beválik

A mi személyes kedvencünk a Carmex. Télen-nyáron ezt használjuk ajakápolásra – nyáron időnként a finom, cseresznyés változatát tesszük a bevásárlókosárba -, mert mindig gazdagon hidratál, és egyáltalán nem okoz függőséget. 

Mentolt és kámfort tartalmaz, ami egy hűsítő, frissítő érzést ad az ajak bőrének. Ezt persze van, aki nem feltétlenül szereti, egyéni ízlés kérdése.

Amit szintén (sajnos) volt már alkalmunk letesztelni vele, hogy a herpeszt is nagyon hatékonyan gyógyítja; már akkor kend fel, amikor érzed, hogy kialakulóban van, és akár teljesen meg is gátolhatja a kiújulását.

Ez az ajakbalzsam krém állagú. Mi jobban szeretjük a tubusos, kinyomós változatát, de aki a gyártó azokra is gondolt, akik a stiftet preferálják.

Ár-érték arányban szerintünk a Carmex a nyerő mindazoknak, akik nem igénylik, hogy az ajakbalzsamuk színes legyen, vagy speciális illatot árasszon magából. Különösen kiszáradt, intenzív ápolást igénylő ajkakon is kiválóan működik.

A legnépszerűbbek egyike

Ha abban bízol, amit sokan vesznek és sok róluk az elégedett kritika, akkor valószínűleg a Forever Aloe Lips jojobaolajos ajakbalzsamja fog bejönni neked. A Krémmánián közzétett nyilatkozatok egyike szerint még olyan használója is van, aki az orrára is ezt keni náthás időszakában. Táplál, véd, kellemes az íze.

Ami különösen fontos tulajdonsága, hogy nem okoz függőséget a bőrön, akárhányszor fel lehet vinni egy nap.

Illata nincs, így ha illatos terméket keresel, akkor ne ezt válaszd, ha viszont éppen az illatmentességet kedveled, akkor ez lehet a nyerő számodra.

Bio-kedvelőknek

Ha bio terméket keresel, azok közül a Dr. Organic ajakbalzsama örvend nagy népszerűségnek. A ricinus olaj nevével talán már több ízben is találkoztál – nagyon intenzív táplálást biztosít, sokan a körömágyukra vagy a hajtöveikre is kenik az erősítés és a gyorsabb növekedés érdekében. 

Manuka mézet tartalmaz, ami az Új-Zélandon honos Manuka virágból készül. Enyhén karamellizált, édes finomság, és finom íze mellett – már kitalálhattad – a bőrtáplálásban is élen jár. De nagyon jók az antibakteriális tulajdonságai is. 

A Dr. Organic bio manuka mézes ajakbalzsam emellett 15-ös fényvédő faktorú, véd az UVA és UVB sugárzás ellen is; ha nyaralásra vagy síelésre készülsz, különösképp érdemes magaddal vinned.

Intenzív ápolás

Ha különösen sok problémád akad a szájszárazsággal, ezért az átlagosnál intenzívebb ápolásra van szükséged, akkor a Neutrogena termékét ajánljuk figyelmedbe. Gazdag glicerinben, ezért még a kisebesedett ajkakat is gyorsan és hatékonyan regenerálja, illetve óvja a szárító hatású levegőtől és víztől.

Természetesen az intenzívebben tápláló krémek törvényszerűen zsírosabbak, tartalmasabbak is, így számítanod kell rá, hogy ez a balzsam érezhető réteget hagy a szádon.

Enyhén illatosított, nem tolakodó.

Ápol, de rúzs is

Olyan ajakbalzsamot keresel, ami szép színt is ad a szádnak? Akkor próbáld ki a Revlon ColorBlust termékét, ami természetesen több színben is kapható! Lehet, hogy borsosabb az ára az átlagos szájbalzsamokénál, de ha belegondolsz, hogy egyben egy rúzst is vettél, máris nagyon barátságos kiadás. A Krémmánián többen hangsúlyozzák, hogy kifejezetten intenzív színt kölcsönöz az ajkaknak, szóval szó sincs lájtos, alig észrevehető kis színezésről.

Ami viszont visszatarthat a megvásárlásától, hogy többek szerint ragacsosabb az állaga, így ha ezt az érzést nem szereted (például szájfények próbálgatásakor kényelmetlenül érezted magad), akkor nem biztos, hogy jó választás a Revlon. Azért egy próbát megérhet – vagy vedd meg egy családtagodnak ajándékba, és kérd meg, hadd próbáld ki te is.

Ha bízol a javaslatainkban, akkor így nyár közepén ajánljuk a legjobb napolajokról készült cikkünket is! 

 

 

A vásárlói véleményeket a Krémmania, a brit Amazon, az eBay, az árgép.hu és az árukereső.hu oldalakon, illetve esetenként a termékek saját weboldalán figyeljük.

Keresés az oldalon