Hihetetlen házi trükk: áztasd a vágódeszkákat ecetes vízbe, és nézd meg, mi történik
Ehhez a trükkhöz csak egyenlő arányban kell keverned ecetet és vizet egy edényben, amibe a deszkák beleférnek. Az ecet eltávolítja a szennyeződéseket, amelyek a vágódeszkák repedéseiben vagy karcaiban megrekednek – írja az Angel-zentrum.
A műanyag és főleg a fa vágódeszkák könnyen gyűjtik a baktériumokat és ételmaradékokat, amelyek hosszú távon rontják az ételek minőségét és veszélyeztetik az egészséget. A húsos deszkák különösen kockázatosak, mert itt rakódik le a legtöbb baktérium, ezért ezek alapos tisztítást igényelnek.

Így tisztítsd a deszkákat ecettel:
Készíts egy keveréket fehér ecetből és vízből egy mély tálban vagy edényben.
Áztasd bele a deszkákat körülbelül egy órára, vagy amíg a víz zavarossá nem válik.
Öblítsd le bő vízzel, majd mosogatószerrel tisztítsd meg, hogy az ecet szaga eltűnjön.
Ennyi az egész! Egyetlen trükkel és egy kis ecettel a vágódeszkáid makulátlanul tiszták lesznek, és az ételeid is biztonságosabbak.
Az ecet másra is jó
Az ecet a háztartásban valóban csodákra képes: képes eltávolítani bizonyos gombákat és mikroorganizmusokat, bár nem olyan erős fertőtlenítő, mint a klór. Használhatjuk vízkőlerakódások eltüntetésére csapokról vagy WC-csészéről, de az ablakokat is ragyogóvá varázsolja. Emellett az ételek minőségét és állagát is javítja, például a krumpli, a tojás, a rizs vagy a hús esetében. Így az ecet nemcsak olcsó és egyszerű, hanem sokoldalú tisztítószer, amelynek minden konyhában ott a helye.

