A frissentartó fólia sok háztartásban alapvető eszköz az élelmiszerek tárolására, ugyanakkor rengeteg bosszúságot okoz: nehezen kezelhető, könnyen elszakad, összetapad, vagy túlságosan letekeredik a tekercsről. Szerencsére létezik egy egyszerű trükk, amellyel ezek a problémák könnyen orvosolhatók.
Ezekkel a trükkökkel szelídítheted meg
A módszer lényege, hogy mielőtt a fóliát elszakítjuk, egyszer meg kell csavarni önmaga körül. Ez az apró mozdulat stabilizálja az anyagot, így az könnyebben és pontosabban letéphető, anélkül hogy összeragadna vagy elszakadna. Így gyorsabban és könnyebben lehet dolgozni vele a konyhában.

A tárolás is sokat számít:
ha a frissentartó fóliát hűtőben tartjuk, kevésbé lesz ragadós, és könnyebben letekerhető.
Érdemes az eredeti csomagolásban hagyni, vagy egy speciális adagoló dobozt használni, amely beépített vágóéllel rendelkezik. Néhányan gumiszalaggal is rögzítik a dobozt, hogy stabilabb legyen. A doboz széle ráadásul kiváló segítség lehet a pontos és gyors levágáshoz.
Nem muszáj bajlódni vele
Aki környezettudatosabb megoldást keres, az választhat fenntarthatóbb alternatívákat is. A méhviaszos kendők például többször használhatók, és ugyanolyan frissen tartják az ételeket, mint a műanyag fólia. A kenyér és egyéb péksütemények tárolására zárható textilzsákokat is használhatunk: ezekkel az alternatívákkal nemcsak a műanyaghasználat csökkenthető, hanem egyúttal környezetkímélőbbé is válik a háztartás.

