Konyha 2019. augusztus 09.

8 zseniális apróság a konyhába, ami nagyban megkönnyíti az életedet

Laura Konyha 2019. augusztus 09.
Olyan egyszerűek, olyan olcsók, és olyan jók! Mi is csak a fejünket fogjuk: hogy nem jutott még eszünkbe beszerezni őket?

Kicsiben és nagyban is gondolkodunk, hogy segítsünk minél praktikusabbá és örömtelibbé tenni a konyhai életedet. Összeszedtük már, hogy melyek a legjobb mosogatógépek, tűzhelyek vagy épp mikrohullámú sütők, a hűtőkről nem is beszélve. De a jó konyha nemcsak a nagyobb gépek megfelelő kiválasztásából áll, sőt kifejezetten az apró használati tárgyak okozta nyűgöt érdemes csökkenteni.

Erre szolgálnak az alábbi, filléres megoldások.

Söpörd le a héjat!

Felakasztható, konyhai hulladékgyűjtő

1480 Ft

Hirdetés

 

Egyetlen, laza mozdulattal, bele a pult szélén tátongó kis tartályba! Ugye, hogy mennyivel jobb lesz így, mint a deszkára vagy a markodba gyűjtögetni, majd amíg a kukáig elérsz vele, a felét lepotyogtatni a szemétnek?

Ezt a hulladéktároló ládácskát pofon egyszerűen ráakaszthatod bármelyik fiókra, amikor hámozni és szeletelni kezdesz, majd az előkészületek végeztével ugyanolyan gyorsan le is akaszthatod és kiürítheted.

 

Tojás szétválasztó

Tojás szétválasztó

170 Ft

Hirdetés

 

A tojás sárgájának és fehérjének szétválasztására annyi módszert láttunk már, mint égen a csillag. Van, ugye, az alap, amikor a két héjrészből öntögeted ide-oda a sárgáját. Hát, az vagy összejön csont nélkül, vagy nem. Jellemzően amikor már csak egy fél milliliternyi fehérje van hátra, akkor sikerül véletlenül felszakítani a tojáshéj szélével a sárgáját, és megöntözni vele a már lecsurgatott fehérjét. Aztán lehet kiszedegetni kiskanállal, rosszabb esetben pedig új tojást törni.

Van a sima kezes módszer, amikor egész egyszerűen feltöröd a tojást, és a puszta kezeidben ugráltatod ide-oda a sárgáját. Csak épp ha friss, lágy sárgájú tojásról van szó, akkor azonnal borul a taktika, és az ujjaid közt megint csak a fehérjére csorog. Nem beszélve arról, hogy a fehérjének kábé a fele az ujjaidon marad, amit csak lemosni tudsz. Nem túl gazdaságos eljárás.

Van a műanyag palackos felszippantás… hát, az is lutri, hogy sikerül-e egyben felszippantani a sárgáját. Ja, és időben kétszer annyi, mint bármelyik másik módszer.

És itt van ez a végtelenül egyszerű szétválasztó. Csak ráteszed a pohárra, ráütöd a tojást, és kész.Fél

Félbe maradt? Zárd be!

Zöldség-gyümölcs tartó

714 Ft

Hirdetés

 

Ez már tényleg annyira primitív eszköz, hogy szinte cikinek tartjuk ajánlani, de őszintén: hány háztartásban láttál eddig ilyet? Ugye, hogy nem sokban? Pedig mi is az oka? Mert hogy zseniálisak – és mellette röhejesen olcsóak -, az biztos. Egyszerű, műanyag kis tartók, amik egycsapásra megoldják azt a problémádat, hogy mit csinálj a megmaradt fél hagymával, vagy hogyan akadályozd meg, hogy a félbe vágott paradicsom ne száradjon meg – anélkül, hogy aránytalanul nagy ételhordó dobozokkal kelljen foglalnod a helyet a hűtődben, vagy a folpackot, alumíniumot fogyaszd.

Természetesen nem törvényszerű, hogy azt tedd beléjük, amit ábrázolnak – akár bogyós gyümölcsöket is porciózhatsz bennük. Ja, és útravalós nasis dobozkákként is funkcionálhatnak.

 

A tölcsér, ami lapnyi helyet foglal el

Összecsukható tölcsér

1590 Ft

Hirdetés

 

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de nekünk gyakorlatilag az összes konyhai eszköz közül a tölcsérrel a legviharosabb a viszonyunk. Mivel naponta gyártjuk az úti shake-eket és teákat, mindennap használjuk, ezért nagy becsben tartjuk; ugyanakkor minden alkalommal, amikor el kell rakni a fiókba, megőrülünk. Annyira nem barátságos és könnyen elhelyezhető az alakja…

Éppen ezért mi már meg is rendeltünk egy párat ebből az összelapítható szilikon tölcsérből, és csak azon gondolkodunk: miért nem jutott eddig eszünkbe, hogy létezhet ilyen?

Mellesleg nemcsak az elpakolás miatt jó az összébb nyomhatóság, hanem azért is, mert a használatához is beállíthatod az éppen szükséges magasságát!

A piskótanyeső, amit még mindig nem vettél meg, de nem érted, miért

Rozsdamentes acél dupla huzal torta szeletelő szintező

1021 Ft

Hirdetés

 

Semmi újkeletű, semmi extra, simán csak a szeletelő, ami minden konyhatündér szettjében kötelező elem, aki szokott piskótát készíteni.

Persze, persze, van még a fogpiszkálóval körbeszurkálós, fogselymet használós módszer, meg a sima, hosszú késsel, szemmértékkel próbálkozós is, de őszintén: nem az a legegyszerűbb, ha beszerzel egy ilyet?

Ez a cucc ugyanis nemcsak a piskóta hosszában való elvágását teszi lehetővé, hanem azt is, hogy különféle csíkokat vagy kockákat vagdoss ki belőle. Nemcsak klasszikus, kerek egész tortát készíthet ugyanis az ember…

Nincs több becsúszás, sem lecsöpögés

Szilikon eszköztartó

880 Ft

Hirdetés

 

Nálad is mindig ott van a kis tálka a fazék mellett, hogy arra tedd ki a fakanalat kavargatás közben? Vagy a fülébe szoktad beleállítani, miközben ide-oda csöpög róla az étel?

Ezek a csipeszkék megint annyira egyszerűek, hogy az már szinte vicc-kategória, mégis a konyha legimádottabb szereplőivé válhatnak.

Szilikonból készültek, ezért jól bírják a strapát, és kizárt a rozsdásodásuk.

Egyszerűen csak a lábas szélére erősíted, és bármikor beleszoríthatod a fakanalat.

A legtermészetesebb gyümölcsspray pillanatok alatt

Ctirus spray

890 Ft

Hirdetés

 

Fogod a narancsot, a citromot vagy a grapefruitot az egyik kezedben. Fogod ezt a döfhető kis spray fejet a másik kezedben. Belenyomod. És kész.

Permetezheted a salátát, a desszertedet, a limonádét, a húst, a halat gond és lelkiismeret-furdalás nélkül. Mert ebben se ízfokozó, se aroma, se hozzáadott cukor: ez maga a gyümölcs, a friss nedvével és vitaminjaival.

Mivel kis tálkát is mellékelnek a sprayhez, egész nyugodtan tarthatod a bio gyümölcsszóródat akár az étkezőasztalon is: mutatós is!

Beépített kényelem

Beépíthető mosogatószer adagoló fém fejjel

3490 Ft

Hirdetés

 

Végül, de nem utolsó sorban egy teljes egészében funkcionális megkönnyítést lehetővé tevő kis holmi, ami igényelhet ugyan minimális barkácsolást, de hidd el, megéri.

Főleg, ha már a könyöködön jön ki, hogy a mosogatószeres flakont állandóan fejjel lefelé fordítgatva kell mutatványoznod. Vagy ha azt unod, hogy a pumpálós műanyag flakon végtelenül rondán mutat ízléses mosogatód szélén.

Ezt a szintén pumpás adagolót, aminek a feje fémből készült, így lényegesen jobban néz ki és tartósabb is a műanyagnál, a mosogató előre kivékonyított részébe, de utólag, a konyhapultot kivágva is be lehet építeni.

A fejet szimplán lecsavarva töltheted bármikor újra. Egyszerű, szép, sokkal kevesebb helyet foglal, és sokkal kényelmesebb a használata bármilyen más megoldásnál.

Keresés az oldalon