Otthon 2020. december 31.

2020 legjobb játékai

Balázs Otthon 2020. december 31.
Ezek közül szemezgessünk, ha már nagyon nem tudunk mihez kezdeni magunkkal a nagy otthonülésben.

Szerencsére 2020 már az utolsókat rúgja és óvatosan bár, de elkezdhetünk reménykedni benne, hogy 2021 ennél azért csak jobb lesz, legalább pár árnyalattal. Addig is amíg ez kiderül, a játékipar szórakoztatására is bízhatjuk magunkat, hiszen 2020-ban azért jó pár olyan játék érkezett meg, amivel csempészhetünk némi extra izgalmat a négy fal közötti létezés monotóniájába.

Don’t Starve Together

A Don’t Starve egy igen hangulatos játék, ami már négy éve vaskosan benne él a köztudatban.

A történet viszonylag egyszerű, képzeljük el az Alice Csodaországban-nak a gótikus horrorverzióját, na a karakterünk annak a közepén tér magához egy szál semmiben (még egy nyamvadt ereszcsatornája sincs) és hozzá kell látni a túléléshez, ami szinte lehetetlen, de közben roppant szórakoztató feladat.

Na, hosszas unszolás után, végre megjelent ennek a játéknak a multi verziója is, ami lehetővé teszi, hogy többen is részt vehessünk benne és egymást segítve próbáljuk túlélni a szarvasküklopszok támadását. Külön jóság, hogy igen olcsón lehet most hozzájutni, nincs szükség egyik korábbi kiadványára se, a DST önmagában is játszható, ráadásul tartalmaz egy ajándék verziót is a játékból, amit a Steamen keresztül rögvest el is küldhetünk egy cimboránknak, vagy cimborinánknak, hogy együtt tolhassuk a játékot.

Don't Starve Together

Ára: Kb. 2 000 Ft.

Hirdetés

Age of Empires 2: Definitive Edition

Természetesen ennek a játéknak nem csak hogy helye van ebben az összeállításban, de egyenesen külön páholyt kell avatni neki.

Nem csak azért mert a kilencvenes évek leglebilincselőbb RTS játéka volt, hanem azért is, mert a felújítása annyira parádés lett, hogy ha hatalmunkban állna, törvényt hoznánk arról, hogy csak így lehet egy régi játékhoz hozzányúlni.

Minden korábbi funkciója működik, közben sokkal szebb és részletgazdagabb grafikát is kapott és ami még fontosabb, egy rakat új népet és küldetést is tettek bele a készítők, amitől még izgalmasabb lett. Akit annak idején lekötött ez a játék, az sürgősen szerezze be.

Age of Empires 2 Definitive Edition

Ára: Kb. 7 000 Ft.

Hirdetés

Outward

Az Outward egy szemét játék. Képzeljük el a szerepjátékok klasszikus fantasy környezetét, csak ezúttal a karaktereink nem tűzlabdákkal dobálózó mágusok, vagy a fél világot kardélre hányni képes rettenthetetlen lovagok, hanem mezei átlagjózsik, a fejlődés, szintlépés, tapasztalati pontszerzés leghalványabb esélye nélkül. Itt mindent nekünk kell megoldanunk, megfelelő cuccokat szerezni, no meg pénzt, ráadásul mindezt egy olyan világban, ahol egy rosszabb napon akár az első szembejövő sánta bandita is röhögve a fejünket veheti.

Ugyan ez így szívásnak hangzik, viszont megemeli a kooperáció tétjét, valamint az apró sikerek (egy agresszív, magányos hiéna utolsó pillanatos agyonverése pl.) óriási diadalnak tűnnek.

Ez egy tökéletes játék arra, hogy megosszuk egy barátunkkal, remekül fogunk szórakozni benne, ha csak nem vagyunk olyanok, akik mindig a másikat teszik felelőssé a kudarcért, mert akkor egy idő után veszekedni fogunk és nem játszani, az meg hülyeség.

Outward

Ára: Kb. 5 000 Ft.

Hirdetés

Assassin’s Creed: Valhalla

Az egyre inkább egy véget nem érő teleregény sorozat érzetét keltő Assassin’s Creed legújabb darabja a vikingek világába röpít el minket.

A sztori valamikor a 9. század második felében játszódik és egy Eivor nevű harcost alakítunk (a nemét mi határozhatjuk meg), akivel a brit szigeteken vikingkedhetünk a helyi lakosság legnagyobb sajnálatára.

A játékot jegyző Ubisoft azt ígéri, hogy a korábbiaktól eltérően most nagyobb hangsúlyt kap a lopakodás (bár ezt egy baltalóbáló, üvöltöző vikingcsürhe közepén egyelőre kicsit nehéz elképzelni) és a karakterfejlődés lényegét sem a szintlépések, hanem a fejleszthető képességfák adják majd.

Assassin's Creed Valhalla

Ára: Kb. 17 000 Ft-tól

Hirdetés

Cyberpunk 2077

Akinek bejönnek az olyan filmek, mint a Szárnyas fejvadász, a Ghost in the Shell, rákattant a Netflixen futó Altered Carbon sorozatra, vagy olvasott egy kis William Gibsont és komázta, annak a Cyberpunk 2077 lehet élete játéka. Ma már ritkaság, hogy egy játékról már a megjelenése előtt szuperlatívuszokban beszéljenek és a CP 2077 utóélete meg is mutatta, hogy miért. Sajnos a konzoltulajdonosok egy bugoktól hemzsegő játékot kaptak kézhez, azonban PC-n remekül lehet szórakozni a játékkal, szóval mindenképp érdemes kipróbálni.

A Cyberpunk 2077 a CD Projekt műhelyében készül, ez az a lengyel startup társaság, akik a játéksorozatukkal világhírűvé tették Ríviai Geraltot és a Vaják szláv mitológiában gyökerező világát.

Legújabb játékukban viszont nem a fantasy, hanem a cyberpunk birodalmába lépünk be, aki nem ismerné a kifejezést annak gyorstalpaló gyanánt elmondjuk, hogy ez egy a közeli jövőben játszódó, meglehetősen sötét világ, amit a nagy multinacionális cégek uralnak. Ebben a miliőben kell helytállnunk egy V nevű zsoldossal.

Cyberpunk 2077

Ára: Kb. 25 000 Ft

Hirdetés

Keresés az oldalon