Elkezdődött a VOLT Fesztivál

Szloboda Csaba
Két év kihagyás után elkezdődött a Telekom VOLT Fesztivál Sopronban. A koncertek sorát kedd este a nagyszínpadon az Ivan & The Parazol indította, akiket a Carson Coma és a Tankcsapda követett, majd a Muse fellépése zárta az első napot.

A június 25-ig tartó zenei eseményen a Killers, a Sum41, a Bring me the horizon és Yungblud mellett további hatvan hazai előadó lép fel.

A nagyszínpad  fellépői a következőképpen alakulnak a napok során:

  • szerdán a Brains, Skillet, a Bagosssy Brothers Company és a Killers koncertezik
  • csütörtökön Dzsúdló, a Follow the Flow, a brit Yungblud és a szintén brit Bring Me The Horizon lép fel
  • pénteken Azariah, az Irie Maffia, a Halott Pénz és a Sum 41 lépnek fel,
  • a zárónapon a Platon Karataev, Passenger, a Majka&Curtis páros és a Pendulum koncertezik

A további színpadokon fellép még mások mellett a Mary Popkids, a Blahaluisiana, az Analog Balaton, a Bohemian Betyars, a Hiperkarma, a Csaknekedkislány, a Fran Palermo, a Fish!, a Supernem, Dé:nesh, a Galaxisok, Betonhofi, a Hősök, a Belga, Krúbi, a Punnany Massif, az Elefánt, a 30Y, a Wellhello, az Abigél, az Esti Kornél, a Pál Utcai Fiúk, Ganxta Zolee és a Kartel, a Vad Fruttik és a Scarlxrd.

Sopronban zenél továbbá Ferenczi György és a Rackajam, az Óperentzia, az Anima Sound System, a Mörk, a Lóci Játszik, Lil Frakk és a Parno Graszt.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A koncertek mellett naponta Kiss V. Balázs illuzionista is elvarázsolja majd a közönséget, lesz bűvészshow, reggeli jóga, többféle ügyességi és kreatív játék, közönségtalálkozók, beszélgetések.

A VOLT Fesztivál közleménye idézi Lobenwein Norbertet, a fesztivál egyik alapítóját, aki szerint a kezdetek óta jellemző a VOLT-ra az erős élőzenei vonal, az idei program azonban ehhez képest is komoly szintlépés, amely bárhol a világon megállná a helyét.

Fülöp Zoltán, a VOLT másik alapítója a közleményben azt hangsúlyozta, hogy az idei a harmincadik VOLT Fesztivál lenne, ha a koronavírus-járvány miatt tavaly és tavalyelőtt nem lett volna kihagyás.

(MTI)