Belföld 2021. március 30.

Vezérigazgatót vált a Budapest Airport

Startlap Utazás Belföld 2021. március 30.
Március végén Chris Dinsdale váltja a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztján Rolf Schnitzlert - közölte a cég kedden.

Chris Dinsdale 2015 óta dolgozik a Budapest Airport Zrt.-nél pénzügyi igazgatóként, illetve vezérigazgató-helyettesként.

Chris Dinsdale végigjárta a teljes ranglétrát

A társaságnál nem csupán a pénzügyi, hanem a beszerzési, a jogi és az informatikai szakterületeket is felügyelte, és a RÜK Kft., a Budapest Airport üzemanyag-kiszolgáló leányvállalatának ügyvezető igazgatói posztját is betöltötte.

“Mélyreható és részletes ismeretekkel rendelkezik a repülőtérről és annak működéséről. Ezért Chris Dinsdale a megfelelő személy arra, hogy felkészítse a repülőteret a légiközlekedés újraindulására és az újbóli növekedésre, amint azt a koronavírus-járvány lehetővé teszi” – írták.

A búcsúzó vezető sikeresen vette a koronavírus miatti akadályokat

Rolf Schnitzler 2019 augusztusától töltötte be a repülőtér-üzemeltető vezérigazgatói pozícióját. Kinevezése átmeneti időre szólt.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport búcsúzó vezérigazgatója (Fotó: MTI/Kovács Tamás).

“Vezetése alatt, az elmúlt hónapok kemény munkája eredményeként a vállalat közel 60 milliárd forintos beruházást hajtott végre, sikeresen kezelte a koronavírus okozta iparági válságot és felkészült a forgalom jövőbeni újraindítására” – áll a közleményben.

Chris Dinsdale lesz felelős a fellendülésért

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke a közleményben úgy fogalmazott: “Az oltottság globális szintű növekedésével a légiközlekedési szektor a krízis fordulópontjához érkezett. A válságkezelésről mostantól a hangsúly az operatív fellendülésre és újbóli növekedésre helyeződik át, amelyet Chris Dinsdale vezetésével valósít meg a Budapest Airport.”

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság a járvány előtt, 2019-ben 16,2 millió utast fogadott, tavaly viszont csak 3,859 milliót.

Korábbi közleményükben úgy vélték, hogy a válság előtti forgalom legkorábban 2022-ban állhat vissza.

A légiáru-forgalmat a járvány alig vetette vissza, a 2020-as mennyiség megközelítette a 135 ezer tonnát.

 

(MTI)

Keresés az oldalon