Belföld 2021. március 29.

Terminálrészeket nyitott újra a Budapest Airport

Startlap Utazás Belföld 2021. március 29.
Szigorú intézkedések mellett változik az utasok kezelésének rendje a Budapest Airporton.

Március 28-tól, a nyári menetrend kezdetétől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér több, korábban lezárt utasforgalmi területét is újranyitotta a Budapest Airport, több ponton is változik az utasok kezelésének rendje – közölte az AIRportállal a repülőtér üzemeltetője.

Megnyílt  a 2A terminálon

  • az utasfelvételi és az érkezési csarnok,
  • az 1. utasmóló, valamint az utasbiztonsági ellenőrzés a 2A és a 2B terminálon egyaránt elérhető lesz.

A schengeni övezetből érkező utasok ellenőrzése az 1. utasmólón zajlik. A schengenen kívüli területről vagy az Európai Unión kívüli schengeni országból érkező utasok a 2B terminálon és a B utasmólón esnek át az ellenőrzésen – írják. A schengeni országba tartó járatok beszállókapui a 2A terminálon, az 1. mólón és a B utasmólón kapnak helyet, a nem-schengeni országba tartó járatokéi pedig a 2B terminálon és a B utasmólón. A hatályos belépési szabályok értelmében a schengeni országokból érkező utasok is dokumentumellenőrzésen esnek át, amely megnövekedett várakozási időt eredményezhet.

Fotó: Budapest Airport

A Budapest Airport továbbra is fenntartja azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével minimalizálható a koronavírus-fertőzés kockázata a repülőtéri tartózkodás során, hogy a repülős utazás tiszta és biztonságos környezetben, az egészségvédelmi intézkedések mellett is gördülékenyen, magas szolgáltatási színvonal mellett valósulhasson meg – teszik hozzá.

Mindeközben további fejlesztések zajlanak, így például mozgólépcsőt alakítanak ki a B oldali utasmólón, és megújulnak a terminálokon működő liftek. További részletek az AIRportál cikkében.

Keresés az oldalon