Ryanair-ügy: az utasokat is bevonná a légitársaság a Nagy Márton elleni harcba

Startlap Utazás
Az ír fapados légitársaság levélben buzdítja utasait, hogy írjanak a gazdaságfejlesztési miniszternek az extraprofitadó ellen tiltakozó levelet.

Levelet küldött utasainak a Ryanair, amelyben arra biztatják őket, hogy írjanak tiltakozó levelet Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek – értesült az rtl.hu.

A szerdai levél végén egy gombnyomással létre is lehet hozni a sablonüzenetet, amelyet a kommunikacio@mk.gov.hu címre küld el a rendszer, azaz a Miniszterelnöki Kabinetirodának. 

A személyesen Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek szóló, előre megírt és angol nyelvű üzenetben egyebek mellett az áll, hogy

a miniszter “kapzsisága és butasága miatt” a magyar emberek tiltakoznak, amiért kénytelenek az „indokolatlan” extraprofitadót megfizetni, és követelik az adó haladéktalan eltörlését.

“Az ön hamis állításaival ellentétben egyetlen másik uniós ország sem vetett ki többlet nyereségadót veszteséges légitársaságaira” – fogalmaznak a levélben.

Az utasoknak szóló üzenetben a Ryanair meg is indokolja a szokatlan akciót: “Szükségünk van a támogatására annak érdekében, hogy ezt az idióta és tisztességtelen, utasainkat terhelő adót eltöröljük” – idézi az rtl.hu. 

Manuel Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az ír diszkont légitársaság és gazdaságfejlesztési miniszter között az extraprofitadó kivetése miatt kirobbant harcról itt, a Ryanairrel szemben indított fogyasztóvédelmi eljárásról pedig ebben a cikkben írtunk bővebben.