Belföld 2021. augusztus 27.

Rekordokat döntött a balatoni szezon

Fatima Belföld 2021. augusztus 27.
A vártnál nagyobb népszerűségnek örvendett idén nyáron a Balaton.

A szakemberek szerint a júliusi hónapban annyian látogattak el a magyar tengerhez, hogy turisztikai rekord született. Meglepetést viszont nem csak ez okozott. Az augusztus 20-i hétvége eddig a balatoni nyár végét jelentette, idén viszont ez is másképp van. Az élet nem állt meg – a szolgáltatók nagy örömére, és a szállodák is szinte telt házzal üzemelnek majd szeptemberben.

Erős nyári szezon

Május végén még egyik balatoni szállásadó sem hitte, hogy telt házzal fognak üzemelni a nyári hónapokban, a szezon azonban a várakozásoknál is jobban sikerült – és még nincs vége. Az augusztus 20-i ünnepi hétvége normál esetben a nyári szezon végét jelenti, idén azonban máshogy alakult: nem hagyott alább a Balatonra kirándulók kedve, így jó számok lehetnek szeptemberben is – főleg, ha az időjárás is kedvező. Augusztusban pedig már külföldi turistákat is egyre többet lehetett látni.

Résztvevők a sprint versenyszámban az állószörfösök (stand up paddle, SUP) országos bajnokságán Fonyódon 2021. augusztus 14-én. A versenyt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség rendezte.
MTI/Varga György

A szakértők szerint nagyon divatossá vált 2021-ben a belföldi turizmus, a legtöbb magyar a Balatonon pihente ki az első félév fáradalmait, a szállodák pedig szeptemberre is szinte tele vannak. A szállásfoglalási szokások viszont változtak: korábban 2-3 héttel , akár hónapokkal korábban foglaltak, a járványhelyzet miatt azonban rövid idővel, maximum egy héttel az indulás előtt foglal a legtöbb utazni vágyó.

A járvány és korlátozások ellenére a balatoni szolgáltatók különösen jó szezont tudhattak maguk mögött, turisztikai rekord dőlt meg júliusban, az augusztus szépen alakul, és felkészültek a szeptemberre is: ősztől a bor és gasztronómia kapja a főszerepet, népszerű lesz a badacsonyi borvidék, a születi felvonulás, de Tihany és Szántód környéki kompkoncertek és sok egyéb program is várja a magyar tengerhez látogatókat.

Keresés az oldalon