Belföld 2020. november 12.

Listán a Ferihegyről elérhető járatok - alig 20 útvonal maradt

Fatima Belföld 2020. november 12.
A romló járványhelyzet és a szigorodó korlátozások miatt több légitársaság is felfüggesztette üzemelését budapesti útvonalán, vagy drasztikusan csökkentette a hetente közlekedő járatok számát.

Novemberben 20 útvonal és heti 70 járat maradt elérhető a budapesti reptéren, de a tervezett menetrendből a friss korlátozások miatt továbbiak is kieshetnek.

Szünetel például a Lufthansa müncheni, a Belavia minszki, a Swiss zürichi, az Air France párizsi, a Brussels Airlines brüsszeli összeköttetése, és nem közlekedik Budapestre a British Airways sem Heathrowról. A legtöbb járatot a KLM repüli novemberben, szinte majdnem minden nap két gépet küld Budapestre amszterdami központjából, a LOT pedig fenntartja a varsói, wroclawi és szöuli útvonalát – írja az AIRportal.

A 2a terminál a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba).

A lenti táblázat mutatja, hova, milyen rendszerességgel mennek járatok, a legtöbb Amszterdamba, Londonba, Varsóba és Frankfurtba indul, ám egy új útvonal is nyílik november végén, a hónap utolsó szombatjától hetente egy alkalommal lehet majd utazni az egyiptomi Hurghadába az Egyptair Airbus A220-300-as repülőgépeivel.

Légitársaság Úti cél Heti járatszám novemberben*
Aeroflot Moszkva 2
Easyjet Bázel 2
Egypt Air Kairó 1
Egypt Air Hurghada 1 (nov. 28-tól)
Emirates Dubaj 2
Eurowings Stuttgart 1 (nov. 13-tól felfüggesztve)
Finnair Helsinki 1
KLM Royal Dutch Airlines Amszterdam 14
LOT Polish Airlines Wroclaw 1
LOT Polish Airlines Szöul 1
LOT Polish Airlines Varsó 11
Lufthansa Frankfurt 10
Qatar Airways Doha 3
Ryanair Brüsszel 2
Dublin 3
Manchester 3
London (STN) 10
Turkish Airlines Isztambul 4
Wizz Air Eindhoven 2
London (LTN) 2
Stockholm 1

A járatszámok egyébként folyamatosan változnak  foglalási rendszerek adatai szerint – leginkább csökkenés figyelhető meg.

  • a KLM egyes napokon csak egy járatot indít Budapestre,
  • a Lufthansa frankfurti járata november második felében csak heti 8 alakalommal repül Budapestre.
  • a Ryanair foglalási rendszere szerint november 20-ig néhány járatuk közlekedik még Budapest és Bergamo között, London-Stanstedre közlekedő járatainak száma heti négyre, majd november végére heti kettőre csökken.
  • a Turkish Airlines heti négy tervezett járatából november második felében egyes heteken csak két vagy három járat közlekedik.

Bár a járványhelyzet miatt folyamatosan változnak a karanténszabályok, utazási korlátozások és ezzel együtt a járatok is, december elejétől több útvonal is visszatér és az ünnepek előtt a meglévőkön is sűrűbben közlekednek a járatok – legalábbis a légitársaságok most így tervezik.

Keresés az oldalon