Íme, a világ első személyi tengeralattjárója: Nemo

Turi Dániel
Nem mindennapi jármű került piacra: a világ első személyi tengeralattjárójával akár egyedül, akár párban is felfedezhetjük az óceánok élővilágát!

A levegőt már évtizedek óta meghódította az emberiség és ma már szinte bárki megtapasztalhatja, hogy milyen érzés repülni – az óceánok és tengerek mélyével azonban nem állunk ilyen jól. Bár tény, hogy ma már a búvárkodás teljesen hétköznapi dolognak számít, az átlagemberek igazán mégsem tudják felfedezni teljes egészében a vizek élővilágát. Legalábbis eddig így volt, a U-Boat Worx ugyanis a világon elsőként bemutatta az úgynevezett személyes tengeralattjárót, amivel bárki lemerülhet a tengerek aljára – számol be a hírről a Desingtaxi.

A stílusosan Nemo névre keresztelt tengeralattjáró két különböző formában készült el: a Nemo1 egy egyszemélyes jármű, míg a Nemo2 névre hallgató eszköz már két személyt is képes az óceánok aljára juttatni. A másfél méter magas, két és fél méter széles és közel három méter hosszúságú jármű az adottságaiból fakadóan könnyen hordozható és tárolható. A Nemo teljesítménye egyébként egyedülállónak számít, hiszen majdnem száz méteres mélységbe képes leereszkedni, miközben óránként nagyjából öt kilométeres sebességgel képes haladni.

Egy- illetve kétszemélyes változatban is kapható a tengeralattjáró
Egy- illetve kétszemélyes változatban is kapható a tengeralattjáró

Íme, a világ első személyi tengeralattjárója: Nemo

Íme, a világ első személyi tengeralattjárója: Nemo

Egy- illetve kétszemélyes változatban is kapható a tengeralattjáró
A Nemón található egy pánikgomb is, ami azonnal a felszínre emeli
A törhetetlen üvegből készült kabinból úgy láthatjuk a tengerek világát, mint előtte soha
A tengeralattjárót akár autóval is lehet szállítani, mielőtt vízre bocsájtanánk
Fotó megosztása:

A Nemo egyébként akkumulátorral működik, ami egyetlen töltéssel akár nyolc órán keresztül is képes megfelelő energiával ellátni a járművet.

A fülke ráadásul törhetetlen üvegből készült, így tényleg egyedülálló lehetőséget nyújt a vízi világ felfedezésére. A járművet egy szonár segíti a tájékozódásban, a hozzá tartozó robot technikával működő karral pedig akár kapcsolatba is léphetünk a körülöttünk lévő élővilággal.

A U-Boat Worx-nél természetesen a különböző, nem várt helyzetekre is felkészültek, így

a Nemón belül található egy „pánikgomb” is, ami egyszerűen feltölti levegővel a járművet, ami így pillanatok alatt képes visszajutni a felszínre.

Mivel a jármű alig két tonnát nyom, ezért a cég ígérete szerint akár egy kocsi utánfutóján is tökéletesen hordozható. Ráadásul ez az első olyan egyéni használatra alkalmas tengeralattjáró ami sorozatgyártásban készül, ami egyrészt azt jelenti, hogy nem lehet személyre szabott igényekkel előállni, viszont azt is, hogy a megrendelést követően azonnal a miénk lehet. Feltéve persze, ha elég vastag a pénztárcánk, a Nemo ugyanis meglehetősen borsos áron kapható: az 1-es széria darabja 220 millió forintba, a 2-es darabja pedig 240 millió forintba kerül.