Világ 2020. szeptember 10.

4 órán át nassolt az utas, hogy ne kelljen maszkot viselnie repülés közben

Fatima Világ 2020. szeptember 10.
Egy brit férfi Manchestertől Teneriféig eszegetett egy doboz chipset az Easyjet járatán, mindezt azért, hogy ne kelljen maszkot viselnie a fedélzeten. Ami talán a legmeglepőbb, hogy a légitársaság szerint ebben nincs semmi kivetnivaló...

Bár az utasnak saját bevallása szerint semmi problémája nincs a maszkviseléssel, érdekes húzásával akarta próbára tenni a légitársaságoknak a járvány terjedését fékező szabályait. Nem titok ugyanis, hogy a legtöbb európai légitársaságnál kötelező a maszk viselése a repülés teljes időtartama alatt, csak az étkezés és italfogyasztás idejére vehető le a védőeszköz.

A rendszer letesztelése érdekében a brit utazó egy doboz Pringles társaságában szállt fel az Easyjet járatának fedélzetére Manchesterben, és
kiszámolta, hogy a dobozban lévő nagyjából 100 darab chips mindegyikét mintegy két és fél percen keresztül kell majszolnia, hogy mentesüljön a maszkviselés alól a repülés szinte teljes időtartama alatt – írja az AIRportal.

Illusztráció: Getty Images

A maszk mindössze 10 percig volt rajta, míg egy alkalommal kiment a mosdóba, és amikor elővette a csomagját a fej feletti tárolóból.

Az üggyel kapcsolatban a légitársaság mindössze annyival kommentálta az eseményeket, hogy a fedélzeten elhangzó közleményekben egyértelműen tájékoztatják az utasokat a maszkviselésre vonatkozó szabályokról, és légiutas-kísérők kiemelten figyelnek arra, hogy minden utas betartsa azokat. A konkrét esetben a személyzet nem jelentett problémát az utas viselkedésével kapcsolatban.

 

 

 

Excellent purchase … " British tourist makes tube of Pringles last four hours to avoid wearing coronavirus face…

Közzétette: Ciprian Mocanu – 2020. szeptember 5., szombat

Keresés az oldalon