Világ 2020. június 22.

Több légitársaság betiltotta az alkohol árusítását a fedélzeten

Fatima Világ 2020. június 22.
Világszerte enyhülnek az utazási korlátozások, és a légitársaságok kezdik újraindítani a nemzetközi járataikat. Míg egyesek olyan intézkedést hoztak, amik megnyugtathatják a fedélzeten az utasokat, addig mások nagy csalódást okoztak sokaknak...

Egyes légitársaságok az alapos higiéniai protokoll mellett egyéb szabályozásokat is hoztak az utazásokkal kapcsolatban – például ideiglenesen betiltották vagy erősen korlátozták az alkohol fogyasztását a fedélzeten.

Tiltólistás lett a szesz

Az easyJet és a Virgin Atlantic úgy döntött, hogy átmenetileg betiltja az alkoholt minden járaton – ezt az utasok és a személyzet közötti érintkezés korlátozásának érdekében tették. Eközben a British Airways a távolsági járatokon engedi, a rövid távúakon azonban megszüntette az alkoholos italok árusítását. Az American Airlines a Main Cabinből eltávolította, de a távolsági járatokon felszolgálja a szeszes italt, míg a Delta sem rövid, sem hosszú távú járatokon nem kínálja.

Az easyJet utasainak saját frissítőt kell magukkal hozniuk, felfüggesztették élelmezési szolgáltatásokat is, és a repülés közbeni italszolgáltatását egy pohár vízre korlátozták, amit a személyzettől kell kérni.

 

A Virgin Atlantic megváltoztatta az utasok élelmezésének módját is, és az economyn utazók három fogásos menüt kapnak előre elkészített dobozokban. A prémium kabinokban lévő vendégek esetében az ingyenes pezsgő – amit korábbi utazások alkalmával megkaptak –  már nem lesz kiszolgálva – írja a Lonely Planet.

Alkoholos ital a fedélzeten
Fotó: Getty Images

A British Airways egy üveg vizet kínál ingyenesen az utasoknak, továbbá kekszeket és ropogtatnivalókat, az ételeket pedig ugyancsak előre összekészített dobozokban szolgálják fel.

Keresés az oldalon