Máris itt van 2024 legnagyobb hajóútja: fél éves kalandot kínál a Viking

Turi Dániel
Öt kontinens, harminchét ország, nyolcvanöt kikötő - ezt kínálja a Viking hajóútja, ami csak jövőre indul útjára és amiért közel harminc millió forintot kell fizetni.

Ha utazásról van szó, az óceánjárók jelentik az igazi luxust: az óriás hajókban töltött idő ma már gyakorlatilag olyan, mintha egy minden elképzelhető földi jóval felszerelt úszó élményközpontban lennénk. És bár még csak most kezdődött el a 2023-as év, a Viking hajózási társaság máris meghirdette 2024 legnagyobb hajóútját – írja a Travel + Leisure.

A Viking óceánjárója egy folyón
Fotó: vikingcruises.com

2022-ben sokadik alkalommal választották meg a Vikinget, mint a legjobb minőségű világkörüli hajóutakat szervező céget. Az óceánjáróikat elnézve és a róluk olvasott információk alapján ez nem is csoda, hiszen úgy tűnik, hogy az elképesztő összegekbe kerülő jegyárak valóban megérik a pénzüket: a hajóikon nyolc különböző étteremben fogyaszthatnak az utasok korlátlanul teljesen ingyenesen, minden szobában óriási franciaágy található, ráadásul

minden egyes kikötőben legalább tizenkét óráig állnak a Viking járművei, így az utasok nyugodtan felfedezhetik a környéket.

A cég azonban most olyan világkörüli úttal rukkolt elő, ami még a felső tízezer körében is viszonylag ritkának számít.

Egy étterem a Viking óceánjáróján
Fotó: vikingcruises.com

A Viking World Voyage I névre hallható út ugyanis 180 napon, vagyis kereken fél éven keresztül tart majd. A 2024 decemberében Floridából induló óceánjáró ez idő alatt nyolcvanöt kikötőt ejt majd útba öt kontinens harminchét országán keresztül. Az út során a hajó

Mexikó, Panama, Ecuador, Costa Rica partjain keresztül jut majd el Francia Polinéziába és innen halad tovább Ausztrália felé.

Az út második fele pedig Dél-Kelet Ázsián, Vietnámon, Szingapúron keresztül vezet Indiáig és Európában, Olaszország, Spanyolország és a skandináv országok érintésével tér majd vissza Amerikába, New Yorkba.

Mindezért a valóban világ körüli utazásért

a legolcsóbb jegyek jelenleg harminc millió forintnak megfelelő dollárért kaphatók

– ami bár elképesztő összeg, de ha figyelembe vesszük, hogy ezért gyakorlatilag fél éven át teljes ellátást is kapunk, máris vonzóbb az ajánlat. Azoknak, akik ezt nem tudják megfizetni, a Viking World Voyage II egy leheletnyivel olcsóbb és rövidebb útvonalat kínál: huszonkilenc ország esik majd útba a 163 napos utazás során, ami így is huszonhét millió forintba kerül majd.