Belföld 2021. május 06.

Koronavírus: változik egy beutazási szabály

Startlap Utazás Belföld 2021. május 06.
Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be a döntést.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely bejelentte, a kabinet arról döntött, hogy a védettségi igazolványt felmutató felnőttel érkező kiskorú is szabadon beléphet Magyarország területére.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszámolt, hogy a kormány igyekszik kétoldalú megállapodást kötni minél több országgal az utazási korlátozások feloldása érdekében. Mint elmondta, a déli országok mindegyike be fogja engedni a beoltottakat nyáron.

A kormányinfón ugyanakkor az is elhangzott, hogy a járványügyi korlátozások  – így tehát az utazási szabályok is – a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára augusztusig biztosan fennmaradnak.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mely országokkal tárgyal a kettős megállapodásról Magyarország, Gulyás azt válaszolta, hogy sok országgal tárgyalnak, az összes szomszédunkkal és azokkal az országokkal, ahol tömegesen nyaralnak magyarok. Hozzátette: mivel Bahrein jelezte igényét a megállapodásra, vele is megállapodtunk.

Autósok figyelmébe: fontos változás történt a zöldkártyával
Getty Images

Korábban megírtuk, hogy a Magyarország és az egyes országok között jelenleg is folyamatban lévő kétoldalú megállapodások minden beoltottra érvényesek, függetlenül attól, hogy kit milyen oltóanyaggal oltottak be.

Eddig öt országgal kötöttünk kétoldalú megállapodást: Bahreinnel, Horvátországgal, Montenegróval, Szerbiával és Szlovéniával.

Keresés az oldalon