Világ 2021. június 12.

Kazahsztán érvényesnek ismerte el a magyar védettségi igazolványt

Startlap Utazás Világ 2021. június 12.
A thaiföldi és a mongol védettségi igazolványt, oltási útlevelet is elfogadják,.

A kazahsztáni hatóságok bejelentették, hogy elfogadják a magyar, a thaiföldi és a mongolvédettségi igazolványt, oltási útlevelet – derült ki az egészségügyi miniszterhelyettes, Erlan Kijaszov országos tisztifőorvos által szombaton kiadott rendeletéből.

A dokumentum értelmében az egészségügyi és járványügyi ellenőrző szervek a határátkelőhelyeken utasítást kapnak arra, hogy a három ország állampolgárait a védettségi igazolványok felmutatása mellett beengedjék Kazahsztánba.

Getty Images

A rendeletben a hatóságok egyben szakmai ajánlásokat tettek a lakosság beoltására, valamint a vakcinák tárolására és szállítására.

Kazahsztánban február elsején kezdődött el az oltási kampány az orosz Szputnyik V védőoltással. Április 26-ától megindult a koronavírus ellen helyben kifejlesztett vakcina, a KazVak beadása is.

Emellett április végén a kazah Nemzeti Jóléti Alapítvány a kínai Sinopharm gyógyszeripari vállalattól egymillió adag HayatVax típusú védőoltást vásárolt. Ezen kívül június elején az országba érkezett a kínai Sinovac Biotech gyógyszerpari cég által gyártott CoronaVac védőoltás első félmilliós szállítmánya.

(MTI)

Keresés az oldalon