Világ 2020. január 12.

Lélegzetelállító színkavalkád a harpini jégfesztivál

Balázs Világ 2020. január 12.
A kínaiakat igazán nem lehet kicsinyességgel vádolni, idén is vagy 220 ezer köbméternyi jeget szedtek ki a város melletti Szungari folyóból annak érdekében, hogy a fesztivál során elkészülő hatalmasabbnál hatalmasabb jégszobrokhoz legyen alapanyag.

A Hejlungcsiang tartomány fővárosában megrendezett, január 5-től egészen február 25-ig tartó fesztivál idén is több látványos eseménynek a házigazdája. Ilyen például a tömeges esküvő, ahol az ifjú párok a menyegzői ruházat fölött hideg álló parkákat viselnek, mert azért mégis csak egy jégfesztiválon vagyunk.

Természetesen most is lesz lehetőség megmártózni a fagyos Szungariban, mely műveletet csak a legelszántabbak, illetve a hideget leginkább tűrni képesek mernek bevállalni.

Ezek mellett nyilván szerepet kapnak a hagyományos (sí, jégkorcsolya) és a kevésbé megszokott téli sportok is, mint a jégfoci, vagy a kerékpározás. Már maga a megnyitóünnepség is lélegzetelállítóra sikeredett a jégszobrok közötti tűzijátékkal.

 

Harpin
Fotó: MTI/EPA/Vu Hong
Harpin
Tűzijáték a 36. Harpini Nemzetközi Jég- és Hófesztiválon (MTI/EPA/Vu Hong)

A belépő egyébként nem is annyira drága, átszámítva olyan 14 000 forint körül áll meg, azonban ha még ennyit sem akarunk kiadni érte, a városban is beleszaladhatunk a fesztivál ideje alatt egy rahedli ingyenes rendezvénybe, így akár spórolósban is megoldhatjuk a dolgot. Persze, ha már elmegyünk Harpinig, akkor nem biztos, hogy az a plusz 14 000 forint olyannyira földhöz vágna minket, hogy kihagyjuk érte a fesztivált.

 

 

 

Látnivaló meg lesz bőven, ugyanis a kínai kormányzat most nagyon megnyomja a téli turizmus támogatását, nem függetlenül attól, hogy 2022-ben Pekingben tartják a téli olimpiát.

 

(Via)

Keresés az oldalon