Súlyos helyzetben a népszerű siófoki fürdő

Fatima
Nyár elején bezárt a siófoki Galerius Fürdő, és kérdéses, mikor nyithat újra, ugyanis az előzetes becslésnél hatszor többe kerül a felújítása.

A Galerius Fürdő májusban nyitott Siófokon, péntek, szombat és vasárnap tartott nyitva, és csak a szauna, a sóbarlang, valamint a kültéri medence üzemelt. A 2006-ban átadott fürdő tetőszerkezetével azonban gondok akadtak, így az üzemeltetése balesetveszélyessé vált, mígnem június 21-én be kellett zárniuk. Akkor még úgy számoltak, 200 millió forintból megoldható a tetőszerkezet javítása, és néhány nagyobb karbantartás, ám Lengyel Róbert polgármester Facebook-bejegyzésében leszögezte: jóval többe kerül a helyreállítási költség – vette észre a TermálOnline

Fotó: galerius-furdo.hu

Hatszor annyiba kerülne, mint amennyivel számoltak

“Elkészült a Galeruis Fürdő teljes körű felújítására, annak költségeire vonatkozó szakértői vélemény. Nem cizellálom: az 1 milliárdot bőven meghaladó. A 15 éve megépített épület ide jutott. Azon már nem érdemes lamentálni, hogy kellett-e ez anno, ilyen formában kellett-e, oda kellett-e? Mert most ott áll és várja a további sorsát. (…) Ez egy ilyen Siófok méretű középtelepülés számára elképesztően nagy összeg. Ha ezt „betoljuk”, adott évben alig marad valami az egyéb fejlesztésekre, járdákra, utakra. Pályázati lehetőség jelenleg ilyen célra nincs, szóval lesz min gondolkodnunk” – áll a posztban.