Ez a 10 legnépszerűbb város 2022-ben - a repülőjegy-keresések alapján

Pitz Dániel
A Google bemutatta, hogy mik voltak idén a legnépszerűbb úti célpontok a saját jegykereső felületén.

A Google idén is közzétette, hogy felületükön mire kerestek rá a legtöbb alkalommal 2022-ben.  Az összeállításokból az is kiderül, hogy melyik úti célokra kerestek rá a legtöbbször, amikor repülőjegyet szerettek volna vásárolni a Google Flights-on keresztül.

Mivel idén a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legtöbb korlátozást fokozatosan feloldották, ennek megfelelően a keresések is nagy mértékben megnőttek – írja a CNN. A Google Flights 10 legnépszerűbb keresésével pedig most megtudhatjuk, hogy a leginkább Amerikában népszerű rendszeren keresztül hová szerettek volna utazni a legtöbben idén.

Ismét népszerű célpont lett Európa

Az amerikai turisták nagy számban választják Európát. A célországok közül kiemelkedik Franciaország, ahová többnyire csoportosan látogatnak el. Egy kutatás szerint átlagosan 10 napot töltenek a franciáknál, ahol fejenként 400 eurót, azaz közel 170 ezer forintot költenek el naponta.

Kiemelkedik a keresések közül Lisszabon is. A portugál fővárosba nem ritka, hogy csak az odafelé vezető útra vesznek jegyet, hiszen rengeteg fiatal amerikai telepedik le az országban. Ennek egyik oka, hogy Portugáliába könnyen lehet vízumot szerezni az EU-n kívülről érkezőknek. Ráadásul jelentően alacsonyabbak a megélhetési költségek és vállalkozást is könnyű indítani. 2021-ben már 714 ezer külföldi élt Portugáliában.

A korábbi évekhez hasonlóan felkerült a listára az amerikai turisták körében népszerű London és Róma is.

Kilátás a repülő ablakából Londonra
Fotó: Getty Images

Lassan nyit Ázsia

Vietnám már 2022 januárjában megnyitotta kapuit a turisták előtt, így nem véletlen, hogy Ho Si Minh városa miért került fel a keresési lista első 10 helyére. Ráadásul számos új szálloda is nyílt az ország népszerű tengerpartjainál.

Ezzel szemben Japánban és Kínában is szigorú szabályozások voltak életben, amin csak mostanában kezdtek enyhíteni. A listára ezért két indiai város is felkerülhetett, ugyanis az ország 2021 végétől újra fogadta a külföldi turistákat.

Íme, a TOP 10

Összesítve, ezek voltak 2022-ben a legnépszerűbb úti célok a Google Flights keresőrendszerében az Egyesült Államokban:

  1. London (Egyesült Királyság)
  2. Ho Si Minh (Vietnam)
  3. Párizs (Franciaország)
  4. Újdelhi (India)
  5. Toronto (Kanada)
  6. Róma (Olaszország)
  7. Mumbai (India)
  8. Vancouver (Kanada)
  9. Lisszabon (Portugália)
  10. New York (Egyesült Államok)