Különleges történeteket szült az elmúlt évtizedek legdurvább bombaciklonja Amerikában

Pitz Dániel
Bár sokaknak megkeserítette a karácsonyi ünnepét az Amerikában tomboló bombaciklon, mégis akadnak olyanok, akik egy életre szóló élményt szereztek különös kalandjaikkal.

Több tucatnyi áldozata van a téli viharoknak az Egyesült Államokban. Buffalo városában 110 centis a hó esett és sokan az otthonukban rekedtek

A vihar a légi közlekedésben is fennakadásokat okozott országszerte. Több ezer járatot kellett törölni a bombaciklon miatt. Sokan a reptereken rekedtek a karácsonyi szünet idejére.

Az orlandoi reptéren rekedt utasok az Elliot ciklon miatt
Fotó: Anadolu Agency/AFP

A közösségi médiában az Elliott névre keresztelt ciklon mellett többen a légitársaságokat hibáztatták a kialakult helyzet miatt. Az utazók csalódottsága pedig tovább fokozódott, amikor kiderült számukra, hogy akkor is napokat kell még várniuk, ha jegyüket sikerül egy másik járatra átfoglalni.

Gray DeLisle szinkronszínésznő például a Twitteren kért segítséget, mert elérhetetlen volt a Southwest Airlines ügyfélszolgálata. De persze nem minden esetben volt ennyire szomorú a helyzet – tudta meg az Euronews.

Így került 10 Dél-koreai turista egy New York-i házaspárhoz

Egy New York-i házaspár biztos nem fogja elfelejteni az idei karácsonyt, amit váratlan vendégeikkel együtt töltöttek. Alexander Campagna feleségével Buffalo közelében él, Williamsville külvárosában. A vihar kitörésekor egy kisebb csoport turista rekedt a házuk előtt, akik a Niagara-vízeséshez tartottak.

Campagna és felesége behívta házukba az autóban ülő 10 fős csoportot, hogy ott várják meg a vihar elvonulását. Ám az idő előrehaladtával rájöttek, hogy a ciklon nem fog egyhamar elcsendesedni, így a vendégek egy ideig még maradni fognak.

Szerencséjük volt, mert a vendéglátóik felkészültek a viharra és feltöltötték a hűtőjüket. Így hát felolvasztották a fagyasztóban lévő ételeket, a váratlan vendégek pedig finom koreai ételeket készítettek hálájuk jeléül.

A pár a történtek után azt nyilatkozta, hogy tartani fogják a kapcsolatot a meglepetés vendégekkel.

Egy spontán utazás idegenekkel, amit imád az internet népe

Karácsony előtt néhány nappal a Tampa Nemzetközi Repülőtéren is pórul jártak azok az utasok, akik Clevelandba utaztak volna. Az ok itt is ugyan az volt: a közeledő vihar miatt törölték a járatukat.

A várakozás közben négy utas, akik korábban nem ismerték egymást, elkezdtek azon tanakodni, hogy mi lenne, ha autót bérelnének és azzal indulnának haza.

Nem telt el sok idő, a közeledő vihar ellenére Bridget Schuster, Greg Henry, Shobi Maynard és Abby Radcliffe autót béreltek és megkezdték a 20 órás autóútjukat.