Világ 2021. május 02.

Dubaj saját Oktoberfestet rendez

Startlap Utazás Világ 2021. május 02.
Az Egyesült Arab Emírségek legismertebb városa megirigyelte a bajorokat, és most olyan sörfesztivált rendezne gyakorlatilag azonos névvel, ahol a dínomdánom hónapokon keresztül tartana.

Idén ősszel egy éves csúszással Dubajban nyitja meg kapuit a Világkiállítás, melynek egyik kísérőrendezvénye óriási visszhangot kapott Bajorországban, lévén az Egyesült Arab Emírségek legismertebb városa azonos névvel Oktoberfestet rendezne – írja a Hvg.hu

Jóval hosszabb ideig tartana, mint az eredeti

Ráadásul nem 16 napig folyna a mulatozás, mint ahogy az évről évre történik az Münchenben, hanem hónapokon keresztül zajlana a vigasság. Egész pontosan 2021 októberében zendítenének rá, és márciusban hagynák abba.

Dubaj, a Távol-Kelet egyik legismertebb és legfelkapottabb városa (Fotó: Getty Images).

Nemcsak a nevet vinnék át egy másik földrészre, de a Bavaria szobor mását is felhúznák a fesztiválon, ahol 32 sörsátorral képzelnék el az ivászatot, no meg a jól megszokott óriáskerékkel.

A szolidnak kissé sem mondható ötlethez, melyben a bajor sörfőzdéknek kitüntetett szerep jutna, a Deutsche Welle szerint már 620 cég csatlakozott.

Nem lesznek híján a sztároknak sem

A hamisítatlan hangulatot német zenészek és énekesek biztosítanák a sivatag kellős közepén, ahova olyan világsztárokat is várnak, mint Arnold Schwarzenegger, Steven Seagal illetve Pamela Anderson.

Arnold Schwarzenegger a müncheni Oktoberfesten (Fotó: Gisela Schober/Getty Images)

Charles Blume, a berlini karácsonyi fesztivál szervezője az egyik kiötlője a dubaji mulatság. aki szerint már zöld utat adtak a hatóságok az óriási sörfogyasztással járó bulinak, bár az Egyesült Arab Emírségek területén az iszlám tiltja az alkoholt. 

Münchenben nem igazán örülnek az ötletnek

Blume elmondta, a távol-keleti Oktoberfestre úgy bólintottak Dubajban, hogy a rendezvények és a szállodák között a vendégeket folyamatosan közlekedő buszok szállítanák.

Egy óriási sörsátor a müncheni Oktoberfesten (Fotó: Getty Images).

Mindennek azonban nem igazán örülnek az eredeti, két évszázados múltra visszatekintő vigasság szervezői, akiknek valószínű az idén is el kell halasztaniuk a bajor bulit a koronavírus – írja a 444.hu.

Az Oktoberfest Münchenhez és csakis Münchenhez tartozik – szögezte le egy közleményben a müncheni városháza.

Keresés az oldalon