Világ 2020. április 21.

Elmarad az Oktoberfest, a müncheni sörfesztivál

Startlap Utazás Világ 2020. április 21.
A rendezvénysorozat a fertőzésveszély miatt túl nagy kockázatot jelentett volna a szervezők szerint.

Elhalasztják az idei müncheni Oktoberfestet a koronavírus-járvány miatt – a döntést kedden Dieter Reiter, München főpolgármestere és Markus Söder bajor tartományi elnök közölte. Hangsúlyozták, hogy egy ilyen nagyszabású és nemzetközi jelentőségű esemény túl nagy veszélyt jelentene.

A sör világhírű ünnepét, melyre évente mintegy hatmillió vendég érkezik szerte a világból, idén szeptember 14. és október 4. között rendezték volna meg. A látogatókkal dugig tömött sörsátrakban zajló rendezvénysorozat a fertőzésveszély miatt túl nagy kockázatot jelentett volna a szervezők szerint.

Söder elmondta, megállapították, hogy a kockázat túl magas, hiszen egy ilyen eseményen sem a távolságot nem lehet tartani, sem az arc védelme nem működhet megfelelően.

“Ez egy érzelmileg nehéz pillanat és természetesen gazdasági szempontból is nehéz helyzet a városnak” – mondta Reiter.

Az Oktoberfestet a történelem során – a két világháború évein kívül – eddig három alkalommal törölték: 1854-ben és 1873-ban kolerajárvány miatt, majd 1923-ban, a hiperinfláció miatt.

Egy ma közzétett kombókép első darabján a Terézia-mezőnek (Theresienwiese) nevezett, emberekkel zsúfolásig megtelt tér látható 2019. szeptember 21-én, a 186. müncheni sörfesztivál, az Oktoberfest idején.

MTI/EPA

Az alábbi fotón pedig ugyanaz a helyszín 2020. március 25-én. A téren jelenleg a koronavírus-járvány miatt létesített autós tesztállomás működik. 

MTI/EPA

(MTI)

Keresés az oldalon