Világ 2020. november 26.

Vízen úszó luxus üdülőhely nyílik Dubajban

Fatima Világ 2020. november 26.
Dubai tud egy-két dolgot a felső kategóriás szállodákról - itt található a világ két legmagasabb szállodája, valamint a különleges, hétcsillagos Burj Al Arab. Nemrég bemutatták a Dubai Marina közelében található új úszó üdülőhely terveit, és ez lehet a következő ikonikus szálláslehetőség a városban.

A Sea Palace nevű úszó üdülőhelyet a Seagate Shipyard, az Emirati hajógyártó cég építi. Az üdülőhely egy luxusszállodából áll, amit hat lebegő ház vesz körül, ezek önmagukban leválhatnak és elindulhatnak. Az építményt az üvegfenekű csónakok ihlették: a házak átlátszó padlóval és Aston Martin által tervezett bútorokkal rendelkeznek. A házakat automatikus intelligens rendszerek működtetik, és magukba foglalják az önsterilizáló légszűrőket, a napenergia paneleket és a szemetet újrahasznosító rendszereket – írja a Lonely Planet.

Fotó: Seagate Shipyard

“Úgy gondolom, hogy ez a fajta projekt fellendülést hoz az idegenforgalomban” – mondta Mohammed El Bhawravi, a Seagate Hajógyár alapítója és a projekt tulajdonosa. A vállalat szerint a projekt körülbelül 65% -ban befejeződött, és a házak jelenleg az építkezés utolsó szakaszában vannak.

 

 

 

 

 

 

Dubaj júliusban újra megnyílt az utazók számára, a látogatóknak a repülés indulásától számított 96 órán belül PCR-tesztet kell elvégezniük. Az Emirátusok új vízumokat jelentett be a digitális nomádok és a távoli munkavállalók számára is, amelyekhez nincs szükség Emirati szponzorra, de hozzáférést biztosítanak a látogatók számára olyan juttatásokhoz, mint például a bankszámla nyitása és a gyermekek beiskolázása a helyi iskolákba, amelyeket korábban csak a lakosok számára biztosítottak.

Keresés az oldalon