Belföld 2021. július 25.

Ezek most a legnépszerűbb a belföldi úti célok

Fatima Belföld 2021. július 25.
Kiss Róbert Richard szerint a belföldi látnivalók nem csupán egy hétvégi kiruccanás helyszínének alkalmasak: akár egy-két élménydús hetet is el lehet tölteni itthon kirándulva.

“A legkedveltebb természetesen a Balaton, azt gondolom, hogy a Balatonon belül is vannak nagyon populáris helyek – Tihanyba rengetegen ellátogatnak, nemcsak olyanok, akik itt szállnak meg, hanem olyanok is, akik a környéken vannak, kirándulni jönnek, a belső tavat felfedezni. Sok újdonság is van, rengeteg új, izgalmas étterem…” – kezdte a Mokkában Kiss Róbert Richard. Hozzátette: Tihany egy gyöngyszem. 

Nagy kedvenc belföld

A szakértő szerint az emberekben benne van a megszokott helyekhez való ragaszkodás és valami új, valami izgalmas felfedezése egyaránt – ám mindezt itthon is meg lehet tenni, ugyanis a gyógyfürdők és élményparkok mellett sok egyéb nevezetességre, újdonságra bukkanni. A családosoknak idén ideális választás lehet az belföldi utazás, hiszen nem jár annyi macerával, mint a külföldi. “Rengeteg új, jó hely van. Régen csak néhány olyan szálloda volt, amire azt mondtuk, hogy nagyon gyerekcentrikusak, ezért érdemes mindenképpen elmenni – a többiek hoztak egy sztenderdet. Ma már vannak gyerekbarát hotelek, a Balaton környékén is van miből válogatni, elvihetjük a kicsiket, a nagyobbakat is…” – folytatta. Például Noszvajon van olyan szálloda, ahol néhány órára megőrzik a kicsiket, míg a szülők lazítanak. Mindenfelé attrakciók sokasága nyílt meg: élményparkok, csúszdaparkok, így a Tisza-tó, Északkelet-Magyarország, Sátoraljaújhely környéke is felfedezésre vár. Elvonulásra az Őrséget, pároknak, hangulatos sétákra vágyóknak Sopront, Szegedet javasolta. 

Fotó: Getty Images

Szerencsére sok belföldi úti cél trendi lett, ami korábban elhanyagolt volt, bulizós fiatalok a Balaton északi partjáról átnézhetnek a délire, ahol sok új hely nyílt. Aki szeretné, bátran vállalja e a külföldet, ám számoljon azzal, hogy sok lesz a macera, kötelezettségek, applikációk, formanyomtatványok hadával kell megküzdeni. Ellenben itthon is akad annyi látnivaló, hogy a hétvége helyett akár egy vagy két hetet is el lehet tölteni.

Keresés az oldalon