Belföld 2021. július 21.

Az űrből kapták le a Balatont - íme a lenyűgöző fotók

Fatima Belföld 2021. július 21.
Az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) űrhajósa, a francia Thomas Gautier Pesquet kattintott párat - a végeredmény elképesztő.

Thomas Gautier Pesquet francia repülőgépmérnök, pilóta és az Európai Űrügynökség űrhajósa. Az ESA 2009 májusában választotta jelöltnek, 2010 novemberében sikeresen elvégezte alapképzést, majd 2016 novemberétől 2017 júniusáig repüléstechnikusként az 50-es és az 51-es expedíció részese volt. 2021 áprilisában tért vissza az űrbe a SpaceX Crew Dragon fedélzetén, hogy hat hónapon át a Nemzetközi Űrállomáson (International Space Station, ISS) tartózkodjon.

 

A közösségi médiában rendszeresen betekintést ad a nem mindennapi, átlagembereknek egyenesen hihetetlen űrkalandjába – nemrég például három Balatonról készült fotóval örvendeztette meg a közönségét, mondani sem kell, a magyarok szíve nagyot dobbant. “Balaton, Magyarország. Világoszöld vizek az űrből nézve, és egy jellegzetes forma (és reméljük, hogy ezúttal nem tévesztem össze ezt a tavat #bajkáltó) Különböző zoom-fokozatú képek, különböző napokon, különböző szögekből, de mégis nagyon jól felismerhetők …” – írta a bejegyzésében.


Keresés az oldalon