Belföld 2021. július 10.

Balatoni lángoskörkép: térképre tesszük, hol és mennyiért ehetsz finomat

Szükösdi Judit Belföld 2021. július 10.
Újabb ajánlások érkeztek a nagy balatoni lángoskörképünkhöz. Térképünk fonyódi, balatonföldvári és balatonszemesi büfékkel is bővült. Szerinted hol a legfinomabb a lángos?

Szeretnénk összegyűjteni azokat a helyeket, ahol a legfinomabb lángos kapható a Balaton partján. Ezért közzétettünk egy felhívást, miszerint olvasóink ajánlásait várjuk a nagy balatoni lángoskörképünkhöz. Továbbra is fogadjuk a javaslatokat az utazas@startlap.hu címen, vagy az Utazás Tippek Facebook-oldalunkon, de addig is, megosztjuk az eddig beérkezett véleményeket. (Frissítve: szombat, 21.03)

“A balatoni lángos Fonyódon kezdődik. Az ár megfizethető, a minőség mindenek feletti, a kiszolgálás barátságos, leginkább családi jellegű” – írta szerkesztőségünknek József, és tudatta, hogy a füstölt sajtos- tejfölös lángos 1080 forintba kerül. A Fonyódi Lángos és Palacsintázó még egy további voksot kapott Facebook-oldalunkon. 

Gabriella szerint Balatonföldváron, a kikötőben található Fapuma kínálja a legjobb és legolcsóbb lángost a városban. “Idén kicsit emeltek az árakon, a sajtos-tejfölös lángos 750 forintba kerül. Tavaly a sima lángos 350 forint volt, idén majd szokás szerint augusztusban csekkolom – fogalmazott olvasónk.

Egy kommentelő pedig a balatonszemesi Határ Büfét ajánlotta. “Egyértelműen náluk a legjobb a lángos, hosszú évek óta” – tette hozzá.

“A Balaton északi partjának legjobb lángosát ettem Káptalanfüreden, a Napsugár büfében. Isteni finom ízvilág, könnyed tésztával, ami szétomlik az ember szájában. Egy sajtos-tejfölösért csak 950 forintot kértek el! Nem mellesleg, nagyon kedves és türelmes a kiszolgálás, minden kérésem meghallgatták” – fogalmazott Milán, aki fotót is küldött a remekműről:

Olvasónk ajánlása szerint nagyon finom a lángos Káptalanfüreden, a Napsugár büfében.

A csopaki Hell Büfét többen is ajánlották. “Nemcsak idén, de az elmúlt években a számomra legfinomabb lángost itt ettem. A sajtos-tejfölös 1200 forintba kerül, nagyon kiadós, mindig friss lángos. Fotóm sajnos nincs, annál gyorsabban elfogyott” – érkezett az üzenet szerkesztőségünknek. Egy másik ajánlás azonban már képet is tartalmazott, íme:

Az ajánlások szerint finom a lángos a csopaki Hell Büfében. Fotó: Olvasó

 “Szerintem a világ legjobb lángosát fogyasztottam el itt. A balatoni árakhoz képest, teljesen korrekt, a minőséget megéri megfizetni” – szólt a kommentár a képhez.

Egy újabb ajánlás szerint a legfinomabb lángos Balatonfüreden, a Törp Büfében fogyasztható. S hogy miért? Idézzük a levélírót: “Mindig friss – jó ízű, nem fáradt olajban sütve -, egyébként ez a hekkre is vonatkozik. A lángos ízletes kelt tésztából, bőséges feltéttel (sajt, tejföl) készül. Az ár-érték arány megfelelő, 1000 forintba kerül.”

Siófok-Szabadifürdőn a Beló Beach falatozót ajánlották a Facebook-oldalunkon. “Sok helyen ettünk már, de itt a legfinomabb a lángos. Évek óta visszajárunk. A fokhagymás 700 forint, a sajtos-tejfölös 950 forintért kapható” – írta olvasónk.

A Széplaki lángos büfére is érkezett javaslat, itt pontos árakat egyelőre nem írt az ajánló, annyit azonban leszögezett, hogy többször evett már ott, és sosem csalódott az isteni finom lángosban. Ugyanígy jelölték a gyenesdiási  Retro Lángos és Palacsintaházat is.

Te hol ettél finom lángost?

Keresés az oldalon