Belföld 2021. május 02.

A Kultkikötő június második felétől várja a látogatókat

Fatima Belföld 2021. május 02.
Június második felében kezdi idei, immár 16. évadát a Kultkikötő, a nyári színház öt Balaton-parti településen számos teátrumi előadással és koncerttel várja az érdeklődőket.

A járványhelyzetre tekintettel minden Balatonföldvárra, Balatonboglárra, Balatonszárszóra, Balatonfenyvesre és Badacsonyba tervezett programunkat szabad téren tartjuk – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójukban. Az évad június 19-én a kaposvári Csiky Gergely Színház Neil Simon Furcsa Pár című előadásával indul. A repertoár május végéig folyamatosan bővül, de az már most látszik, hogy a Kultkikötő ezúttal is egy sokszínű és tartalmas évaddal várja vissza a közönséget.

A közönség, amikor Fullajtár Andrea Emmi Rothner és Õze Áron Leo Leike szerepében játszik Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre címû mûvébõl készült színdarab magyarországi bemutatóján a Balatonföldvári Szabadtéri Színház Kultkikötõ színpadán, Göttinger Pál rendezésében.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Balaton leghosszabb kulturális programsorozatának műsortervében a könnyűzenei koncerttől kezdve az “érzelmektől izzó színházi estén” át, Szókratész védőbeszédéig sokféle műfaj, számos ismert és elismert művész fellelhető. Kitértek rá, hogy a nyár folyamán színpadra lép Mácsai Pál, Thuróczy Szabolcs, Makranczi Zalán, Koltai Róbert, Trokán Nóra, Klem Viktor és a L’art pour L’art Társulat. Koncertet ad a GRUND – vígszínházi fiúzenekar, a Budapest Bár, a Tátrai Band és mások mellett a Kökény Attila Akusztik is.

A Kultkikötőről bővebb információk ezen a weboldalon olvashatók.

Keresés az oldalon