Tippek 2019. szeptember 25.

10 hasznos applikáció utazáshoz

Kánya Andrea Tippek 2019. szeptember 25.
Azoknak, akik szeretnék megkönnyíteni a tervezés időszakát, a költőpénz kezelését, a tervek megvalósítását, álljon itt néhány szuperhasznos alkalmazás, amik ráadásul ingyenesen letölthetőek iOS-ra és Androidra egyaránt.

A digitalizáció korában szinte lehetetlen kütyük és elektronikai eszközök nélkül útra kelni – és miért is kellene? A kényelmet elősegítő mobiltelefonok, az adatforgalom, a GPS és a wifi segítségével sokkal kényelmesebbé, egyszerűbbé válhat egy-egy kisebb vagy nagyobb utazás, mint a papír alapú térképek korában.

A jól ismert alkalmazásokon – így például a Momondo, a Bravofly, Skyscanner, vagy a Tripadvisor stb. – túl olyan kevésbé ismert, ám annál nagyszerűbb és praktikusabb appokat válogattunk össze, amik szuper útitársak lehetnek minden utazó számára.

Hopper

Ingyenesen letölthető iOS-hoz és Androidhoz a Hopper nevű alkalmazás, amely több millió repülőjegy- és szállásajánlatot elemezve mutatja számunkra meg a legjobbat, és segít a döntésben, azonnal foglaljunk-e, vagy várjunk még – akár egy évre előre is kalkulálja az elérhető árakat, forintban is. Csak be kell pötyögni a desztinációt, és a színkóddal ellátott naptár meg is mutatja a legolcsóbb és legdrágább jegyeket. A Hopper ezután ajánlatot tesz, érdemes-e tovább várni, míg jobb ajánlatok nem érkeznek, vagy inkább azonnal csapjunk le a lehetőségre. Beállíthatunk rajta árfigyelést, hangjelzéssel, így bármikor megkaphatjuk az infót az olcsó lehetőségekről: amikor az ár éppen a legalacsonyabban szállnak, arról biztosan tudni fogunk. 

 

 

MAPS.ME

A MAPS.ME egy ingyenes online és offline térkép- és navigációs alkalmazás, amely az OpenStreetMap adatait használja alapjául. Amit a felhasználók szeretnek benne általában, az az, hogy bárki szerkesztheti a térképet, ha lát valamit, ami említésre méltó.

Letölthetők forgalmi helyzettel kapcsolatos információk is, és színkódolt helyzetjelentést kapunk az adott utcákról, területekről. Rákereshetünk benzinkutakra, pénzautomatákra, parkolókra, gyógyszertárakra, de még olyan helyeket is keresgélhetünk, ahol pihenhetünk, játszhatunk, kikapcsolódhatunk gyermekünkkel. Tippekkel, ötletekkel lát el minket az alkalmazás úti célunkkal kapcsolatban, és összekapcsolható a Booking.com-mal is, és így az appon belül is láthatjuk a szállásokat. Magyar nyelven is elérhető.

 

 

 

Kayak

A Kayak szintén összesíti a legtöbb légitársaság repjegy-ajánlatait, természetesen saját preferenciákkal készült szűrőkkel (például legolcsóbb, leggyorsabb, legkorábbi járatok) indulási idő alapján, emellett szállodákat és autókölcsönzőket is keresgélhetünk. A foglalást követően az iOS-on és Google Playen is elérhető alkalmazás rendszerezi terveinket, és ugyanígy update-eli repülési státuszunkat, a repülőtéri terminálok adatait vagy a biztonsági várakozási időket. Az árakat dollárban tünteti fel. 

Hipmunk Travel

A Hipmunk applikáció segítségével csoportosíthatod a téged érdeklő úti célokat. Például, amennyiben romantikus útra vágysz, megmutatja ezeket, de a legjobb bulihelyekre is ad tippeket. Ha takarékoskodni szeretnél, akkor is segítségedre lehet az app, mivel itt is beállíthatók az értesítések árcsökkenés esetére. Az app szállodákat, hoteleket is keres a közeledben, vagy egy esemény környékén. A regisztrációt követően megkeresi a városod repülőterét, ami után már könnyedén beállíthatod a neked tetsző szempontokat repülőjáratokra, hotelekre és autóbérlésre egyaránt. Ez az app szintén angol nyelven fut és dollárban mutatja az árakat.

 

 

 

 

 

 

 

Rome2rio

Több mint 160 ország és mintegy 5000 vállalat adatai alapján ez az egyik legátfogóbb globális utazás-alkalmazás. Háztól házig segít a szervezésben: csak beírjuk a címet, vagy helyszínt, amit keresünk, és mindenféle infót kapunk az adott desztinációról. Persze a Rome2Rio azt is tudja, hogyan juss el egyik pontból a másikba, és összehasonlítja a költségeket, például, hogy olcsóbb-e repülővel megtenni egy adott utat, mint mondjuk vonattal, komppal, bárhogyan! Emellett szállástippeket is ad, valamint ajánlatokat tesz tennivalókra és látnivalókra. Ami még igencsak szerethető benne, hogy Booking.com-os szállásokat nézegethetünk, így az appból csak egy kattintás átszörfölni a szállásfoglaló oldalra. 

Trabee Pocket

Ideális app azok számára, akik szeretnék nyomon követni költéseiket, és tartani magunkat a meghatározott tervhez. Árfolyamkalkulátort is tartalmaz, így a büdzsétervezésnél rögtön tudjuk például az euró aktuális árfolyamát. A prémium verzióval excelbe is exportálhatod a kiadásokat. A Trabee Pocket segítségével beállíthatjuk, csak készpénzzel szeretnénk az adott országban fizetni, vagy kártyával – esetleg is-is. 

Wifi Finder

 

A Wifi Findernek köszönhetően bárhová is mész, megtalálhatod a legjobb wifi hotspotot. Az offline wifi map segítségével  (ami viszont már nem ingyenes!) letölthetsz egy térképet is, amely megmutatja az ingyenes wifi lelőhelyeket. Nincsenek benne privát wifi hotspotok, csakis a nyilvánosak, és sebességtesztelt wifit ajánl a rendszer. Valamint arra is rákereshetünk, pontosan milyen helyet keresünk ingyenes wifivel: hotelt, éttermet, kávézót, vagy valami mást. Külön színekkel jelzi azt is, ha a wifi ugyan ingyenes az adott helyszínen, de jelszavas.

Hotel Tonight

Ha last minute szeretnénk szállást foglalni, akkor a Hotel Tonight tökéletes alkalmazás erre. Az app kizárólag a napi – akciós – ajánlatokra fókuszál, habár ottartózkodásodat akár meg is hosszabbíthatod, tehát nem csak egy éjszakára találsz lehetőséget. Az ajánlatok igencsak jónak tűnnek, a hotelekről rövid leírást is kapunk, illetve felhasználói véleményeket is böngészhetünk. És persze Happy Hour is, ami nem egy órás ám, néha sokkal több. Az alkalmazást egyébként hamarosan felvásárolja az Airbnb

PackPoint

Ha az a típusú utazó vagy, aki szeret minden otthon fellelhetőt elvinni magával, mert „bármikor szükség lehet rá”, akkor ez a te appod.

A PackPoint ugyanis az úti cél kijelölése után összegyűjti, mire van feltétlenül szükséged egy adott országban.

A listát magad is módosíthatod, így ki is vehetsz elemeket, és hozzá is írhatsz elengedhetetlen kellékeket.

Miután beállítottad, hogy milyen nemű vagy, és üzleti útra mész, vagy kikapcsolódni, az aktivitásokat is kijelölheted – hogy például inkább strandolást tervezel vagy városnézést. Az app annyira figyelmes a felhasználókkal, hogy tudja, mi kell nekik; számomra például a strandolós utamhoz még szemmaszkot és kézfertőtlenítőt is “becsomagolt” virtuálisan.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SoloTraveller

Életed első szóló utazására készülsz? Akkor ez az applikáció nagy segítség lehet mind a tervezésben, mind pedig az utazásban. Kirándulásokat, programokat kereshetsz a SoloTraveller alkalmazással az adott országban, de még más utasokkal együtt is megoszthatod a taxidat, hogy olcsóbb legyen az útdíj. Továbbá arra is nagyon jó, hogy hasonszőrű utazókkal ismerkedj meg az utazásod során.

Keresés az oldalon